Valis pobijedio Primorac

U poretku od 1. do 4. mjesta, najzanimljiviji je dvoboj odigran u Valjevu, a ondje je domaći Valis pobjedom nad vodećim kotorskim Primorcem uspio smanjiti zaostatak na ljestvici na samo tri boda.
Utakmica Valis – Primorac bila je neizvjesna samo do sredine druge četvrtine (5:5), ali nakon toga Kotorani su stalno bili u rezultatskom minusu u rasponu od 2 do 4 gola. Uostalom, već do kraja druge dionice Valis je došao do prednosti 7:5, a koja je u prvom napadu treće četvrtine uvećana na 8:5. Najveću prednost i bilježimo u ovom dijelu igre kada je domaćin poveo 10:6. Četiri razlike je bilo i početkom zadnje četvrtine (12:8), da bi u konačnici završilo s dva gola razlike za Valjevce.

Vukovi se spašavali protiv KPK
U Beogradu je samo 1 sekunda dijelila goste s Korčule, sastav KPK od pobjede ili domaćina, NBG Vukove od poraza. No, u sekundu se sve izmijenilo. Točno je toliko ostalo do kraja utakmice kada je igrač domaćih Viktor Urošević postigao svoj treći gol na utakmici, ali puno važnije – pogodak za izjednačenje na 11:11. Pobjednika je valjalo potražiti u izvođenju peteraca, a tu su se spretniji i sretniji pokazali domaći igrači i slavili na koncu 15:14.
Inače, utakmica je bila rezultatski solidno izjednačena, s doduše blažom prevagom čak na stranu gostiju. Uostalom, KPK je imao i najveću prednost u cijeloj utakmici (0:2 odnosno 5:7 na kraju druge dionice). Bitno je ipak samo ono što se broji ili kakve se brojke pokažu na kraju, a one su prevagnule u korist NBG Vukova.

Splićani ne daju vrh
U poretku od 8. do 10. mjesta, OVK Split je u poljudskom bazenu svladao zrenjaninski Proleter (17:12), te time učvrstio vodeće mjesto. Gosti su u prve dvije četvrtine uspijevali ‘držati korak’ s poškovcima. U početku su bili i poveli (1:3), da bi u poluvremenu bilo 1 gol razlike za Splićane (7:6). Održavali su minimalan zaostatak Zrenjaninci i u trećoj četvrtini, ali odluka je pala u zadnjih osam minuta. Momčad OVK Splita je ovu dionicu dobila 6:3 i mirno privela utakmicu kraju.