Mornar i Valis za Premier ligu

U ovoj natjecateljskoj sezoni regionalnih vaterpolskih liga ostalo je za odigrati još samo jednu utakmicu. U subotu u Splitu, susret između domaćeg Mornara i gostiju iz Srbije, momčadi Valisa iz Valjeva. Riječ je o uzvratnoj utakmici za ostanak ili ulazak u Premier ligu.

Za domaćina bi to jasno bio ostanak jer je Mornar i prijašnjih sezona bio u eliti. No, za goste bi predstavljao ulazak jer su se kao drugoplasirani u osnovnom dijelu A1 lige, izborili za dvije utakmice majstorice. Prva je odigrana prije tjedan dana u Valjevu. Nakon neizvjesnih 32 minute, u podosta izjednačenom vaterpolu, slavio je Mornar. Minimalno (13:12), ali ipak… prednost. Koja se sada uoči druge ili uzvratne utakmice u Splitu čini i još malo većom.

  • Vjerujem da uz pristup kakav smo imali u Valjevu, uz činjenicu i da ipak igramo doma, ne očekujem jasno ništa drugo nego da ostanemo i dalje u Premier ligi.
    Tako govori trener Mornara, Boris Pavlović koji je odradio kaznu prijašnjeg crvenog kartona zbog čega je momčad Mornara u Valjevu s klupe vodio Zdeslav Vrdoljak. Mornar međutim u vodi neće biti kompletan ili u istom sastavu kao u prvoj utakmici.
  • Nemamo Luku Penavu kojem je u Valjevu slomljen nos i za njega je u biti cijela sezona završena – pojasnio je trener Pavlović.

Gosti iz Valjeva dolaze koliko kompletni, toliko i u dobrom raspoloženju nakon uvjerljive pobjede u domaćem prvenstvu i to u gostima. U ne bilo kakvoj utakmici za Valis jer su gostovali i Zrenjaninu kod Proletera, te pobijedili čak 19:8 u derbiju kola skupine od 7. do 12. mjesta Prvenstva Srbije. Naime, Valis je ondje na 7., a upravo Proleter na 8. mjestu, međutim… Ta dva kluba na tablici dijele čak 14 bodova razlike, što jasno pokazuje koliko je Valis daleko od konkurencije u tom dijelu lige.
Ulazak na utakmicu Mornar – Valis ove subote u poljudskom bazenu je besplatan.