Gospari i Žapci uvjerljivi

Regionalna vaterpolo liga nastavlja se nakon skoro dva mjeseca pauze, a Mladost je u nastavak ušla uvjerljivom pobjedom. Zagrebačka momčad pobijedila je Primorac iz Kotora rezultatom 15:2 (3:0, 4:1, 4:1, 4:0) i na najbolji način najavila povratak pobjedama. Najbolji strijelci za Žapce bili su Lovre Miloš i Luka Bukić s po četiri pogotka.

Mladost je ovom pobjedom završila prvi dio Regionalne vaterpolo lige te im sada slijede utakmice razigravanja od 1.-5. mjesta, a dobra igra u današnjoj utakmici pokazatelj je odlučnosti zagrebačke momčadi da obrani trofej. Žapci su se za vrijeme pauze i pojačali, dolaskom Marina Dašića. Igrač koji je dijete kluba vratio se nakon studija u Kaliforniji te zaigrao za Mladost prvi puta nakon 2016. godine te s dva pogotka pokazao da se na njega u budućnosti može računati.

Uvjerljivo je Jadran protutnjao Beogradom, s novim trenerom Jadranaši su pobijedili Crvenu Zvezdu u gostima 13:9. Tom pobjedom Jadran je na četvrtom mjesto pobjegao trenutno petoj Crvenoj Zvezdi osam bodova.

Novi trener Jadrana Mile Smodlaka vratio se s Europskog prvenstva u Budimpešti gdje je bio pomoćnik hrvatskom izborniku Ivici Tucku. Vijest da preuzima kormilo Jadrana od Ivana Asića dočekao je u Mađarskoj, a kako se vratio tek u nedjelju, nije imao vremena da provede neke svoje zamisli.

No, vratili su se ozlijeđeni kapetan Anđelo Šetka te sidrun Ivan Krapić. Jadran je već početkom druge četvrtine vodio 6:1 i tako odveo utakmicu u mirnije vode.

U 9. kolu Regionalne lige, odnosno u prvoj zvaničnoj utakmici u 2020. godini, Jadranaši iz Herceg Novog su ostvarili ubjedljivu pobjedu na domaćem terenu protiv Šabca, prvaka Srbije. U drugoj utakmici u Crnoj Gori Budva je svladala partizan rezultatom 12:9.

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja u devetom su kolu Regionalne vaterpolo lige na gostovanju u Splitu pobijedili domaćeg Mornara rezultatom 18:9 (7:1, 3:2, 3:4, 5:2).

Najbolji strijelac u redovima Juga bio je Paulo Obradović s četiri gola, Marko Macan i Loren Fatović postigli su po tri, Luka Lončar, Luka Lozina i Alex Papanastasiou dali su po dva dok su Filip Kržić i Xavi Garcia po jednom slali loptu iza splitskog vratara. Toni Jarak imao je deset obrana od kojih i jedan peterac.

Nakon devet odigranih kola, A1 lige se dijeli u dvije skupine, za plasman od 1-5 mjesta te za plasman od 6-10 mjesta. Među prvih pet momčadi svoje mjesto su našli Jug Adriatic osiguranje, HAVK Mladost, Jadran Carine, Jadran Split te Crvena zvezda. Jugaši će u prvom kolu doigravanja biti slobodni dok će u drugom kolu koje je na rasporedu 14. veljače, igrati vjerojatno ključnu utakmicu protiv Mladosti u Zagrebu.

Foto: HAVK Mladost