Nova pobjeda petercima u Srbiji

Proteklog vikenda odigrana je u sklopu Super lige Srbije ili nacionalnog prvenstva, jedna utakmica koja se računa i za Premier ligu, skupina B, podgrupa 2.

Zanimljivo, baš kao i prijašnja utakmica Premier lige iz Srbije (Šabac – Partizan 20:19) i ova je završila tek petercima.

Konkretnije, Crvena zvezda je pobijedila Radnički iz Kragujevca 15:14 (10:10). Prvi gol na utakmici dao je onaj koji ih je na kraju najviše i postigao, peterostruki strijelac Dušan Vasić za Beograđane. Izjednačio je Filip Janković, da bi domaćin preko Marka Radovića i ponovo Vasića došao do 3:1. No, od tada se vodila potpuno izjednačena utakmica, Kragujevčani su poravnali. Ne samo to, već je Radnički u tri navrata i vodio s po 2 razlike, ali nisu uspjeli ‘prelomiti’ i otići na plus 3 što bi pričinjavalo možda malo veće neprilike za sastav iz Lige prvaka, za Crvenu zvezdu. U trećoj je četvrtini Radnički posljednji put imao prednost dva gola (8:6 za goste), da bi Zvezda uspjela preokrenuti do plus dva u svoju korist (10:8) pred kraj zadnje dionice. Dvije minute prije kraja Bogdan Gavrilović je smanjio, a 20-ak sekundi do sirene Gruzijac Valiko Dadvani koji je ljetos pristigao iz zagrebačke Mladosti, pogodio je za Radnički za egal, 10:10 i peterce.

Prilikom izvođenja peteraca svi domaći igrači bili su mirni i precizni, ali i četvorica gostujućih. Svi osim u četvrtoj seriji Kristijana Šulca, a to je bilo dovoljno za konačnih 15:15 u korist Crvene zvezde.