Vraća se Regionalna liga

Regionalna vaterpolska liga u sezoni 2020./21. igrat će se, kako je već i ranije odlučeno, po modificiranom sustavu, odnosno ligaškim turnirima. Razlog je dakako pandemija koronavirusa.
Tako će se od 14. do 17. siječnja 2021. odigrati polufinalni turniri Premier regionalne lige. Na njima će nastupiti ukupno 12 klubova koji su temeljem prošlosezonskih rezultata stekli pravo nastupa ove sezone u Premier regionalnoj ligi. Poznato je u ovom trenutku 11 klubova, dok će 12. klub biti bolji iz ogleda riječkog Primorja EB i Partizana. Pobjednik tog para zauzet će mjesto u polufinalnoj skupini A. Riječkom i beogradskom klubu je ostavljeno dogovoriti se hoće li odigrati jednu ili dvije utakmice, a predviđeni termini za utakmice su 4., 9. i 13. siječnja 2021.

Polufinalna skupina A – (Beograd):
1. Mladost Zagreb
2. Jadran Split
3. Crvena zvezda Beograd
4. Šabac
5. Mornar BS Split
6. Partizan Beograd ili Primorje EB Rijeka

Polufinalna skupina B – (Dubrovnik):
1. Jug Adriatic osiguranje Dubrovnik
2. Jadran Herceg Novi
3. Budva
4. Primorac Kotor
5. Radnički Kragujevac
6. Solaris Šibenik

Momčadi će na polufinalnim turnirima igrati ligaškim sustavom ili svatko protiv svakog, drugim riječima svaka će momčad odigrati po 5 utakmica. Dva prvoplasirana sastava iz svake skupine steći će pravo nastupa na završnom turniru četiri najbolje momčadi, a koji će se odigrati u Zagrebu, 26. i 27. ožujka 2021. godine. Polufinalne parove će činiti: A1 – B2 i B1 – A2.