Počela Premier liga

Večerašnjim utakmicama prvog kola u Beogradu počela je nova sezona Premier Regionalne vaterpolo lige. U prvom susretu Novi Beograd uvjerljvo je svladao Šabac. Beograđani su se nametnuli od starta i opravdali ulogu favorita. Konačan rezultat iznosio je  14:8 ( 3:1, 3:3, 3:2, 5:2). Pobjednike je predvodio Đorđe Vučinić s tri pogotka, dok je u momčadi Šapca najbolji pojedinac bio Kristijan Šulc koji se četiri puta upisao među strijelce.

U drugoj utakmici dana gledali smo sličan dvoboj. Jug Adriatic osiguranje porazio je Partizan rezultatom 15:13 (5:4, 3:2, 3:4, 3:3). Jugaši su vodili većinu susreta, dok je klub iz Beograda samo jednom došao do vodstva od jednog pogotka, nakon kojeg Dubrovčani prebacuju u brzinu više i bez velike napetosti privode susret kraju. Jug je predvodio sjajni Stylianos Argyropoulos s pet pogodaka, dok je iskusni Maro Joković četiri puta poslao loptu iza protivničkog vratara. S druge strane istaknuo se Lazar Vićković s tri gola.

U posljednjoj utakmici kola gledatelji na bazenu 11. april mogli su pratiti vrlo  zanimljiv susret između Hrvatskog akademskog vaterpolskog kluba Mladost i PVK Budve. Žapci su na početku stekli malu prednost koju su održavali do početka treće četvrtine, kada Budvani stižu do izjednačenja, međutim Mladostaši s tri pogotka u nizu ponovo se odmiču i tu prednost nisu ispustili do kraja susreta. Konačan rezultat bio je 11:14 (3:4, 2:2, 2:3, 4:5). Momčad iz Zagreba predvodio je Dario Rakovac koji je šest puta poslao loptu u protivničku mrežu, dok je u momčadi iz Crne Gore najefikasniji bio Maximilijan Zhardan s četiri postignuta pogotka.

Raspored  drugog kola:

10.00 Šabac – Jug AO

11.50 Mladost – Novi Beograd

13.40 Jadran HN – Budva

foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT