Primorje i Vojvodina nastavili gdje su stali

Odigrano je prvo kolo drugih turnira A1 Regionalne vaterpolo lige. Prvi susreti u Zadru i Zrenjaninu donijeli su najuzbudljivije utakmice dana.

U gradu na obali Jadranskog mora turnir su otvorili Vaterpolo akademija Cattaro i Omladinski vaterpolski klub Pošk. Splićani su bolje ušli u utakmicu i nakon prvih osam minuta imali su minimalnu prednost. Kotorani su u drugoj četvrtini ubacili u brzinu više i prestigli momčad iz Splita. Drugo poluvrijeme ponovo je donijelo bolju igru Poškovaca i u posljednjih osam minuta ušlo se neriješenim rezultatom. Do kraja obje momčadi postigle su po jedan pogodak te je konačan rezultat bio 11:11 (3:4, 5:2, 2:4, 1:).

U prvoj utakmici u Zrenjaninu stopostotna Vojvodina nastavila je svoj niz teško izborenom pobjedom protiv Korčulanskog plivačkog kluba. Nakon 32 odigrane minute rezultat je bio 14:12 (1:2, 5:4, 5:2, 3:4). Korčulani su se dobro držali tijekom cijelog susreta protiv momčadi koja je jedan od favorita za osvajanje A1 lige, unatoć činjenici da su u Srbiju došli sa svega 12 igrača. Pobjednike su predvodili Nikola Bursać i Aleksandar Radanović s po četiri postignuta pogotka, dok je u momčadi s otoka na jugu Hrvatske najefikasniji bio Srđan Antonijević s jednakim učinkom.

Primorje Erste banka nastavilo je ovoseznoski učinak bez izgubljenog boda pobjedom nad Zemunom rezultatom 14:9 (2:1, 5:1, 3:3, 4:4). Riječani su pitanje pobjednika riješili već do poluvremena te su drugi dio utakmice odigrali u opuštenijem ritmu, što je omogućilo momčadi iz Srbije da rezultatski parira u nastavku. Tin Brubnjak bio je prvo ime susreta postigavši šest pogodaka, kod poraženih istaknuo se Arsenije Mitrović s četiri zgoditka.

U drugoj utakmici dana u Zrenjaninu domaća momčad Proleter uvjerljivo je svladala Medveščak. Nakon četiri odigrane četvrtine rezultat na semaforu bio je 14:8 (4:3, 2:2, 5:1, 3:2). Za laganu pobjedu domaćina ključnom se pokaza treća četrtina u kojoj zu Zagrepčani zaostali četiri pogotka za pobjednicima. Posljednjih osam minuta nije donijelo nikakvu rezultatsku promjenu. Proleter je predvodio trojac Čabrilo, Mitrović i Bosić s po tri pogotka. Najraspoloženiji igrač momčadi iz glavnog grada Hrvatske bio je Bojan Car koji je četiri puta poslao loptu iza protivničkog vratara.

Posljednji susret u Zadru donio je poraz domaće momčadi. Valis je slavio nad Zadranima rezultatom 15:12 (4:2, 3:2, 4:4, 4:4). Stefan Porobić bio je enigma za obranu poražene momčadi te se čak šest puta upisao u strijelce. Do polvremena momčad iz Valjeva izgradila je prednost od tri pogotka koja se pokazala neuhvatljivom obzirom da smo u preostalih 16 minuta vidjeli po osam golova sa svake strane. U momčadi Zadra istaknuo se Ante Martinović koji je tri puta pogodio protivničku mrežu.

Najuvjerljiviju pobjednu prvog kola ostvario je Nais koji je slavio nad Akademskim vaterpolo klubom Triglav rezultatom 8:16 (2:4, 1:2, 1:4, 4:6). Momčad iz Niša iskoristila je činjenicu da su Slovenci igrali sa svega 11 igrača u zapisniku što se pokazalo vjerovatno i presudnim. Pobjednici su se od samog početka nametnuli u bazenu i njihova pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Nišane je predvodio Milutin Pošmuga s tri postignuta pogotka.

Turniri se nastavljaju u subotu navečer utakmicama drugog kola.

Raspored drugog kola:

ZADAR

  • 17.00 Zemun – Valis
  • 18.50 Primorje EB – Pošk
  • 20.40 Cattaro – Zadar 1952

ZRENJANIN

  • 17.00 Medveščak – Triglav
  • 18.50 Proleter – KPK
  • 20.40 Vojvodina – Valis