Radnički uvjerljiv, pobjeda Jadrana

U Budvi danas je nastavljeno nadmetanje u Premier ligi. Drugi turnir Regionalne lige popodne su vrlo zanimljivim susretom otvorili Jadran iz Herceg Novog i Solaris. Od samog početka bila je to vrlo izednačena borba u bazenu pa su Jadranaši tek dva puta imali dva zgoditka prednosti, prvi put početkom druge, a drugi put početkom posljednje četvrtine. Igralo se većinom gol za gol te je crnogorski klub ključni pogodak postigao 38 sekundi prije kraja utakmice. Pobjedonosni zgoditak bio je djelo Martina Gardaševića. Konačan rezultat bio je u korist Novljana 12:11 (3:2, 4:4, 2:2, 3:3). Danilo Radović bio je najefikasniji igrač pobjedničke momčadi upisavši se tri puta u listu strijelaca. Šibenčane je predvodio Roko Pelicarić koji je četiri puta poslao loptu iza protivničkog vratara.

Drugi dvoboj donio je uvjerljivu pobjedu Radničkog nad Budvom rezultatom 4:17 (0:6, 0:3, 0:4, 4:4). Momčad iz Kragujevca bila je nadmoćna u bazenu, a pogotvo u defenzivnom dijelu igre. Obrana, predvođena vratarom Lazarom Dobožanovim, zadržala je svoju mrežu netaknutom više od 25 minuta igre. Današnja pobjeda Kragujevčana sigurno je najuvjerljivija partija neke momčadi u ovoj sezoni Premier lige te je poslužila kao savršen uvod u sutrašnji derbi protiv Novog Beograda. Vratar Kragujevčana Dobožanov u večerašnjem susretu zaustavio je 10 pokušaja protivnika. U napadu Radničkog najraspoloženiji je bio Nikola Lukić postigavši šest pogodaka. Kod domaćina spomenimo tek Maxima Zhardana, strijelca prvog pogotka svoje momčadi.

Najuzbudljiviju utakmicu dana odigrali su Hrvatski akademski vaterpolski klub Mladost i Primorac. Nakon trideset dvije minute igre rezultat je bio 10:10 (3:2, 3:2, 2:4, 2:2). Zagrepčani su bili konkretniji od Kotorana u prve dvije četvrtine te na veliki predah odnose prednost od dva pogotka. U nastavak igre momčad iz Crne Gore ulazi ozbiljnije te u sljedeće tri minute uspijeva doći do neriješenog rezultata, s kojim se i otišlo na posljednju pauzu. Mladostaši bolje otvaraju četvrtu četvrtinu te je rezultatska prednost ponovo na njihovoj strani. Usliedila su dva uzastopna pogotka igrača Primorca, Dušan Matković donio je minutu prije kraja prvo i jedino vodstvo klubu iz Kotora postigavši svoj četvrti zgoditak, no Marin Dašić do kraja utakmice postiže svoj četvrti pogodak i postavlja konačan rezultat.

U prvom kolu slobodan je bio lider Novi Beograd. Sutra počinje i natjecanje u glavnom gradu Srbije, u istim terminima kao u Budvi.

Raspored petak popodne

BUDVA, 2. kolo

  • 17.00 Primorac – Budva
  • 18.50 Solaris – Mladost
  • 20.40 Radnički – Novi Beograd

BEOGRAD, 1. kolo

  • 17.00 Jadran ST – Šabac
  • 18.50 Crvena zvezda – Partizan
  • 20.40 Mornar – Jug Adriatic osiguranje