Novi Beograd prvi finalist

Završeno je prvo polufinale završnog turnira Premier regionalne vaterpolo lige. Nakon uzbudljivog prvog poluzavršnog susreta dobili smo prvog finalista. Mjesto u borbi za naslov prvaka izborio je Novi Beograd. U vrlo zanimljivom susretu domaćini su svladali Radnički rezultatom 12:8 (2:0, 2:3, 4:4, 4:1).

Kragujevčani su ušli vrlo loše u susret i prvi pogodak postigli su tek nakon 7 minuta i 40 sekundi igre kada je Nebojša Toholj postigao prvi zgoditak svoje momčadi u napadu s igračem više. U tom razdoblju za Beograđane su zabijali Nika Shushiashvili i Dušan Mandić. Od prvog pogotka momčadi iz Kragujevca do poluvremena vidjeli smo još po dva pogotka sa svake strane te se na veliki predah otišlo s jednim pogotkom prednosti za domaćine.

U nastavku momčad Radničkog pružila je bolju igru i uspješno parirala suparnicima. Nakon šest minuta igre u trećoj dionici Kragujevčani dolaze do prve i jedine prednosti na susretu pogotkom Luke Pljevančića, no suparnici već u sljedećem napadu neutraliziraju njihovu prednost. Jedan od ključnih trenutaka ovog susreta dogodio se kada je Angelos Vlachopoulos s deset metara uputio udarac i večeras odlični Lazar Dobožanov loše reagirao te propustio loptu u svoju mrežu u posljednjoj sekundi treće četvrtine.

Taj pogodak kao da je uvelike utjecao na psihu sastava Uroša Stevanovića koji je u posljednjih osam minuta poprilično zaostao za protivnicima pa je momčad iz glavnog grada Srbije stvorila veliku prednost do kraja susreta.

Pobjednike je predvodio kapetan Dušan Mandić postigavši četiri pogotka. Na drugoj strani najefikasniji je bio Marko Radulović koji se tri puta upisao među strijelce.

Ovim ishodom Radnički će sutra u 17 sati u borbu za treće mjesto, dok će Novi Beograd igrati u finalu koje je na rasporedu u 20 sati i 30 minuta.