Jadran u finalu

U drugom polufinalnom susretu snage su odmjerila dva najbolja hrvatska kluba splitski Jadran i Jug Adriatic osiguranje. Bio je to susret prepun isključenja na obje strane u kojem su se bolje snašli splitski vaterpolisti i slavili rezultatom 18:16 (4:5, 6:4, 3:4, 5:3).

Jugaši su bolje otvorili susret i poveli s dva pogotka razlike. Kroz prvih osam minuta konstanto su bili u prednosti, no krajem iste Jerko Marinić Kragić smanjuje na pogodak zaostatka. Mile Smodlaka početkom drugog perioda na gol je umjesto dotad lošeg Marcelića poslao Matu Anića, no ni on nije ništa posebno pokazao te se na vratima zadržao nešto više od jedne četvrtine.

Kroz drugu dionicu gledali smo igru gol za gol, ali ipak Jadranaši uspijevaju povezati dva pogotka i Rino Burić donosi novo izjednačenje. Uslijedilo je i prvo vodstvo splitske momčadi na utakmici jer je Anđelo Šetka poslao loptu iza Tonija Popadića četiri sekunde prije poluvremena. Bili su to posljednji trenuci Jugove jedinice u bazenu jer ga je zamijenio devetnaestogodišnji Ivan Jurišić u nastavku. Obzirom da se mladi vratar prvi put našao u ovakvoj situaciji dobro je odradio svoju dionicu.

Nastavak ige otvara Joković ekspresnim pogotkom i utakmica je ponovo bila u egalu. Do kraja iste, gledatelji na bazenu 11. april, vidili si još po tri pogotka sa svake strane. Posljednjih osam minuta svelo se na to koja će momčad bolje realizirati napade s igračem više jer teško se sjetiti je li ijedna momčad u posljednjem periodu napadala s istim brojem igrača kao i obrambena. U toj čudnoj situaciji Jadran se bolje snašao i time izborio mjesto u finalu. Ključnu ulogu u posljedjoj četvrtini odigrao je Ivan Marcelić koji je zaustavio četiri pokušaja Dubrovčana i time još jednom dokazao svoju kvalitetu.

Prvo ime ove utakmice, ali i oba polufinalna susreta, bio je Jerko Marinić Kragić. Splićanin je večeras sa sedam pogodaka praktički odlučio ime pobjednika. Bio je opasan sa svih pozicija i dubrovačka obrana nije imala rješenja za njega. Na drugoj strani najefikasniji je bio centar Konstanin Kakaris postigavši četiri zgoditka,

Jug Adriatic osiguranje će sutra u 17 sati u borbu za treće mjesto, dok će Jadran Split igrati u finalu koje je na rasporedu u 20 sati i 30 minuta.