Valis u Šibenik s 3 gola plusa

Valjevčani će sjedeći tjedan doći u Šibenik s tri gola plusa u njihovom drugom uzastopnom pokušaju proboja u Premier ligu. Šibenčani će pak pred svojim navijačima sigurni smo dati sve od sebe kako bi se zadržali u eliti, a tri gola minusa dakako jesu zaostatak, ali sigurno ne i takav da je za njih obeshrabrujući.

Konačnih 13:10 za Valis protiv Solarisa u prvoj utakmici razigravanja za ostanak/ulazak u Premier ligu je rezultat upravo takav da garantira neizvjesnost u uzvratu, u bazenu u Crnici. Nakon utakmice su osjećaji u oba tabora možda i pomiješani. Šibenčani sigurno nezadovoljni porazom, ali zadovoljni što su na kraju ‘izvukli’ poraz koji nije nenadoknadiv. Mogli su sve izgubiti već u prvom susretu. Valjevčani zadovoljni trijumfom, ali imaju za čim žaliti jer su bili na pragu, doslovno su ih minute dijelile od toga da dvojbu oko prolaza, ulaska u Premier ligu riješe već u svojem bazenu, u prvoj utakmici.

Solaris je vrlo dobro otvorio vodstvom 2:0 (Noa Burburan i Karlo Kreković), ali u preostalih 6 minuta prve četvrtine uslijedio je uragan domaćina. Četiri uzastopna gola (Aleksandar Kovačević 2, te po 1 Dimitrije Obradović i Andreja Šofranac) i na prvom je odmoru bilo 4:2 za Valis. U istom je ritmu domaćin nastavio i u drugoj dionici, pa je u poluvremenu bilo visokih 4 razlike za Valis (8:4). Dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine prednost se samo povećala za domaćina na itekako ozbiljnih 5 pogodaka prednosti (10:5). Ako se tog trenutka nije činilo da će uzvrat u Šibeniku biti samo formalnost, onda je ista pomisao sigurno nastupila, bila još jača, četiri minute prije kraja utakmice. Naime, još samo pola zadnje četvrtine do kraja, Valis je i dalje imao +5 (12:7). No, završne četiri minute gosti su odigrali vrlo dobro, ‘zapeli’ maksimalno, te u tom razdoblju postigli 3, primili samo 1 gol. Konačnih 13:10 ili tri gola razlike je upravo onaj rezultat pred uzvrat koji Valisu ne dopušta opuštanje, a Solarisu ulijeva nadu.

Uzvrat, odlučujuća utakmica za ostanak/ulazak u Premier ligu, Solaris – Valis odigrat će se u Šibeniku, u srijedu, 15. III. na bazenu u Crnici. Drama skoro pa zagarantirana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *