Aktualni prvak startao s pobjedom

Nije da se nije očekivalo, ali red je zabilježiti. Dubrovački Jug Adriatic osiguranje na suveren je način, pred svojim gledateljima, pobijedio u 1. kolu skupine Zapad, šibenski Solaris.

S iznimkom Sergija Cabanasa i jasno obojice vratara, ostatak domaćinove momčadi je redom postigao barem po jedan pogodak. Već i taj podatak o 11 različitih strijelaca ponešto govori. Nakon utakmice se možda ponajviše pričalo o golu Rine Burića. Jednom od četiri, a radi se o golu na početku zadnje četvrtine, za 16:8. Na centru je ili na 2 metra, izveo loptu s vode desnom rukom, prebacio si je na lijevu i poentirao. Asist – gol – Burić! Sve u jednom.

Šibenčani oslabljeni, ali nisu razočarali. Odigrali su dopadljivo, dali maksimum, a povratnik u matični klub nakon dugo godina igranja u Francuskoj gdje je bio najbolji strijelac prvenstva, Antonio Petković pokazao je da je ‘snajper’ i dalje u funkciji. Četiri pogotka.

Solaris je inače poveo (0:1), ali s četiri uzastopna pogotka jugaša (Joković 2, Kržić i Djerkovic), stvari su brzo ‘stavljene na mjesto’.

Ovom utakmicom je sada kompletirano 1. kolo Premier lige, skupine A ili Zapad. Nedjelja već donosi sljedeća, 2. kolo i nove tri utakmice, nova uzbuđenja.