Nedjelja donosi 2. kolo Premier lige

Dva dana nakon prvih utakmica u sezoni i dan nakon što je kompletirano 1. kolo, već nam je na pragu 2. kolo Premier lige. Nova tri susreta i prva ovosezonska utakmica u TV prijenosu. Krenimo kronološkim redom, u pogledu početaka susreta.

Mornar i Primorje EB idu po prve bodove

Dakako, možda i po prvi bod, ali činjenica je da se ove nedjelje od 18.00 sati u poljudskom bazenu sastaju momčadi koje su startale porazima. Mornar je u petak izgubio doma od Mladosti, dok je Primorje EB imalo isti epilog u srazu s vrlo jakim splitskim Jadranom.

Ovaj bi susret mogao možda biti i najneizvjesniji. Mornar ima mladu, pa onda još i izmijenjenu momčad koja se nije mogla dugo opirati Mladosti. Međutim, nisu razočarali. Prije svega silnim zalaganjem, borbenošću. Klasičan primjer utakmice nakon koje se svi igrači, pa i poražene momčadi, mogu pogledati u ogledalo bez i trunke srama. Dali su sve od sebe, naletjeli su na boljeg, ali nisu iznevjerili.

Mornarevcima dolazi u goste momčad koja je najmanje promijenjena u odnosu na prošlu sezonu. Nema Muslima koji postao sportski direktor, a vratio se centar Paparić. Primorjaši također nisu razočarali protiv splitskog Jadrana neovisno visokom porazu (22:12 za pobjednika), a uoči susreta s Mornarom valja ipak podsjetiti da su Riječani momčad koja je prošle sezone Prvenstvo Hrvatske završila ispred Mladosti. To je određeno upozorenje Mornaru.

Utakmica počinje u 18.00 sati.

Starta i prvak Crne Gore

Jadran iz Herceg Novog, sudionik Lige prvaka i najbolja momčad u Crnoj Gori bila je slobodna u 1. kolu. U goste im dolazi Solaris koji nije još uvijek u svojoj najjačoj postavi zbog ozljeda pojedinih igrača. Iako, čak i da su Šibenčani kompletni, valja naglasiti da su Novljani čini se, prije prve njihove utakmice, ipak jači i sigurno iskusniji. Posebno nakon dolaska dvojice iskusnih Rusa, ljevaka Ivana Nagaeva, kao i Dmitrija Holoda. Ne valja smetnuti s uma ni povratnika iz Zvezde, Bojana Baničevića.

Jadran (HN) će se u ovosezonskom debiju pred svojom publikom (ne računamo prijateljsku utakmicu i pobjedu nad Jug Adriatic osiguranjem 12:8) početkom ovog mjeseca, pa onda još i u TV prijenosu (TV Crne Gore), sasvim sigurno htjeti predstaviti u najljepšem svjetlu.

Ovaj susret počinje u 19.00 sati.

Mladost kod splitskog Jadrana

Zagrepčani, momčad Mladosti, imaju produženi vikend na moru. Nije baš odmor i kupanje, a posebno se to ne može odnositi na utakmicu koja je pred nama.

Žapci su lagano slavili protiv Mornara, ali sada će imati posla s jednom od najjačih momčadi cijele Premier lige, skupom reprezentativaca Hrvatske, Crne Gore i SAD. S Jadranom iz Splita, dakako. Momčad trenera Jure Marelje je u petak izgledala ne samo rasplivano i moćno, već doslovno ‘gladna’ golova. Jadranaši se u biti pripremaju za skorašnji početak i Lige prvaka, namještaju ciljnike ili nišanske sprave, te će obrana Mladosti biti na ‘100 muka’.

Realno, Splićani su izraziti favorit ove utakmice, te bi sve osim pobjede domaćina bilo ravno senzaciji. Utakmica u poljudskom bazenu počinje u 19.45 sati.