Regionalna liga za mlađe juniore – polufinalni dan

U Novom Sadu je subota bio posljednji dan nadmetanja po skupinama, u jutarnjem odnosno prijepodnevnom terminu, da bi drugi dio dana i večernji sati već ponudili početak raspleta. Krenimo redom.

U skupini A su načelno Šabac i Jug Adriatic osiguranje već osigurali bili prva dva mjesta, jedino se čekao rasplet za vrh. U rasplitanju su ‘pomogli’ igrač Zadra 1952 koji su pobijedili mlade jugaše čak 10:5, nanijevši Dubrovčanima prvi poraz. Šabac se pak nije ‘okliznuo’ protiv Budve BR pobijedivši 12:9, iako ne baš bez problema. Budvani su u trećoj četvrtini i minimalno vodili (8:7), do samo dvije minute prije kraja utakmice bilo je samo 10:9 za Šabac.

U B skupini su se za prvo mjesto susreli Jadran iz Herceg Novog i riječko Primorje, klubovi koji su dotad imali po 3 pobjede. Novljani su slavili neočekivano visoko, čak 17:8. Danilo Stupar je za pobjednike postigao 6 golova, dok je pogocima kod poraženih prednjačio Len Dujmić s 5 pogodaka. Iako izvan konkurencije, moramo zabilježiti i prvu pobjedu juniorske reprezentacije Slovenije koja je svladala novosadsku Vojvodinu, 8:7. Uspjeh mladih Slovenaca tim veći jer cijeli turnir igraju s uvjerljivo najmanje igrače, njih samo 9.

Ovime smo dobili polufinalne parove; Šabac – Primorje EB odnosno Jadran (HN) – Jug Adriatic osiguranje. Prije polufinala, slijedile su dakako utakmice za poredak od 5. do 8. mjesta, ali prvo sraz za 9. mjesto (posljednji u skupinama A i B), između Budve i Vojvodine. Slavila je crnogorska momčad 12:9.

U poretku od 5. do 8. mjesta, malo iznenađenje. Slovenija je svladala Zadar 1952, momčad koja je koji sat ranije svladala jugaše, 15:12. Iznenađenje tim veće jer je u poluvremenu bilo čak 8:3 za mlade Zadrane. Nije Zadru 1952 pomogao odličan učinak u golovima Tonija Galušića (6) i Ante Donđivića (5).

Vrlo su neizvjesnu utakmicu odigrali beogradski Košutnjak i kotorski Primorac. U izjednačenoj utakmici rezultat je bio takav (izjednačen) i nakon 32. minute (12:12), pa su tek peterci odlučivali o pobjedniku. Tu su se umješnijima pokazali igrači Primorca koji su ukupnom pobjedom 17:14 prošli u nedjeljni susret za 5. mjesto.

U prvom polufinalu, Šabac je pobijedio Primorje EB 11:10 (Andrej Mićić 4/Len Dujmić 4). Ovaj je susret ponudio rezultatske obrate i dramu do doslovno posljednjih sekundi. Riječani su bolje otvorili, vodili 3:1 nakon prve četvrtine, pa 5:3 u drugoj, ali već je na kraju druge dionice bilo 7:6 za Šapčane. U trećoj četvrtini Primorje EB vraća prednost, ali više ne veću od gola prednosti. U zadnjoj dionici, u prvom je napadu Šabac izjednačio na 10:10, a u zadnjem napadu, samo 2 sekunde prije kraja Filip Davidović je pogodio iz pozicijske igre za 11:10, pobjedu Šapca i ulazak u finale.

U drugom je polufinalu, Jadran iz Herceg Novog svladao dubrovački Jug Adriatic osiguranje 13:9. Novljani su bili puno bolji u drugoj polovici utakmice kada su treću i četvrtu četvrtinu dobili 3:1 i 6:3. Tu je uostalom i prelomljen susret.