Sažetak 1. dana turnira u Budvi

A1 liga, skupina A

Četvrtak ili prvi dan natjecanja turnira A1 lige, skupine A ili Zapad u Budvi donio je lijep uvod u sljedeći dan u pogledu borbe na vrhu tablice. Naime, u petak će se sučeliti dvije dosad jedine neporažene momčadi, kotorski Primorac i korčulanski KPK. Dijele ih doduše tri boda razlike (u korist Primorca), stoga jer Kotorani imaju i utakmicu više.

Primorac nije imao nikakvih problema protiv OVK Splita koji je u cijeloj utakmici postigao 3 gola, s tim da su u zadnje tri četvrtine postigli 1, a u trećoj i četvrtoj niti jedan gol. Točno 20 minuta igrači OVK Splita nisu niti jednom zatresli mrežu Primorca i time je dosta rečeno.

Momčad s otoka, sastav KPK bila je prvog dana budvanskog turnira najučinkovitija u pogledu broja golova. Zatrpali su gol Cattara s čak 21 loptom između vratnica, okončali utakmicu s +11 gol-razlikom, te imali čak dvojicu peterostrukih strijelaca (Petar Tedeschi i ljetošnje pojačanje iz Trieste, Ivo Bego).

Zagrebački Medveščak je ubilježio drugu pobjedu, sada protiv reprezentacije Slovenije. Samo jedan gol razlike navodi na neizvjesnost susreta, iako je ona bila takvom tek u posljednjim minutama. Medvjedi su vodili doslovno cijelu utakmicu, od 6:3 preko 9:5, pa do 11:8 pet i pol minuta prije kraja. Uz malo opuštanja s jedne strane, te pritisak s druge, slovenska je reprezentacija uspjela tri i pol minute do kraja malo ‘zakomplicirati stvari’, smanjivši na 11:10. Ipak, to se pokazalo i konačnim rezultatom utakmice.

U posljednjoj utakmici četvrtka ili prvog dana, Zadar 1952 je pobijedio Budvu i to ostavivši domaćina na čak 4 gola zaostatka. Navodimo čak jer pojedini trenuci nisu navodili na takvu razliku na kraju. Gosti iz Zadra su poveli 4:1, da bi domaćin ne samo poravnao do poluvremena (5:5), nego i poveo sredinom treće četvrtine (7:6). Upravo je to bio i posljednji bljesak Budvana jer je do kraja ove dionice Zadar 1952 preokrenuo u svoju korist, 10:8. U posljednjih osam minuta Zadrani su znalački ne samo održavali dostignutu prednost, već ju i udvostručili.