Vojvodina pobjedom preskočila Medveščak

U zagrebačkom bazenu Svetice u subotnju je večer odigrana jedina današnja planirana utakmica A1 lige. Ona za poredak od 5. do 7. mjesta, ujedno i sraz dvije momčadi koje su do ovog kola bile bodovno poravnate, te se zapravo bore za vrh ili 5. mjesto.

Najvećim je dijelom utakmice gost iz Novog Sada vodio, iako u drugoj se polovici utakmice domaćin uspio poravnati. Prvo izjednačenje sredinom treće četvrtine (11:11 nakon 9:11), ali još su bitnija za Zagrepčane bila izjednačenja u zadnjih osam minuta utakmice.
Prvo za 12:12 pet minuta do kraja, pa potom i 13:13 malo manje od dvije i pol minute do kraja utakmice. Minutu kasnije, Mlađan Janović je pogodio iz napada s igračem više za vodstvo Novosađana (13:14) minutu i pol do kraja, da završni udarac zadao 33 sekunde prije kraja Uroš Vujković i to iz protunapada odnosno solidne pogreške Medvjeda.

Ovom pobjedom Vojvodina je pretekla Medveščak na tablici odnosno sada ima tri boda više i utakmicu manje u odnosu na Zagrepčane. Podsjetimo, Novosađani u nedjelju igraju još jednu utakmicu, u Višnjiku protiv Zadra 1952.