Kranj dočekuje A1 ligaše

Nakon dugo će se vremena utakmice regionalne lige igrati i u Sloveniji. Ovog vikenda, odnosno od petka do nedjelje (27. do 29. X.) grad Kranj je poprištem novog turnira A1 lige, skupine A ili Zapad.

U Kranju će se u tri dana odigrati ukupno 6 utakmica, a nadmetat će se sva tri crnogorska A1 ligaša – Primorac, Cattaro i Budva, te domaći sastav, reprezentacija Slovenije.

Bazen u Kranju na neki je način već godinama izvorni dom slovenske reprezentacije, no pitanje je sada hoće li to „slovenskoj reprezentanci” biti i dostatna prednost u srazu s gostujućim momčadima. Iako, ne bi baš valjalo i tu komponentu posve isključiti.

Prisjetimo se, u prva dva kola ove lige, na turniru Kotoru, Budva je bila bolja od Slovenaca (13:10), ali već u drugom kolu je Slovenija ubilježila pobjedu nad Cattarom (15:12). Istina da je to do danas ostala jedina pobjeda slovenske momčadi, ali s iznimkom susreta protiv Primorca iz Kotora, niti jednu ih utakmicu nitko nije izrazito nadigrao. Zanimljivo, u Kranju će se u 1. kolu jedan par biti baš Slovenija – Cattaro, što nudi priliku domaćinu za još jednu pobjedu.

Kotorski Primorac je zasad suvereni vladar A skupine A1 lige. ‘Melju’ sve suparnike od reda. Nije riječ samo o 7 pobjeda iz isto toliko utakmica, već i gol-razlici +86 koja dovoljno govori kako prolaze suparnici Primorca. Upravo zato Kotorane iz Primorca držimo za najvećeg favorita kranjskog turnira koje će teško netko moći ozbiljnije ugroziti.

Turnir u Kranju je zanimljiv i kada se pogleda tablica nakon 7 odigranih utakmica. Ondje su naime na okupu vodeći sastav (Primorac), te sve tri momčadi s dna (Cattaro, Budva, Slovenija).