A1 LIGA – Sažetak 3. dana u Kranju

Utakmicama 3. kola, okončan je kranjski turnir A1 lige, skupina Zapad. Time ujedno i ponajveći dio prvog dijela nadmetanja u ovoj skupini. Naime, crnogorski klubovi i reprezentacija Slovenije su odigrali svoje planirane utakmice, a sad do kraja ostaju još samo međusobne utakmice hrvatskih klubova.

Primorac suvereno do 1. mjesta

Kotorski Primorac je za čistu desetku u dosadašnjem dijelu sezone. Deset utakmica – deset glatkih i visokih pobjeda i gol razlika čak +122. U prosjeku su dakle igrači Primorca svakog suparnika pobijedili s 12 golova razlike. Posljednja pobjeda je ostvarena nad reprezentacijom Slovenije kojoj je to pak jedini poraz na ovom turniru.

Konačnih 24:13 ili ukupno čak 37 golova sugerira na prvi pogled kao da se igralo bez obrana. Iako, bilo je za očekivati dakako pobjedu Primorca, pa i visoko izraženu, a u kojoj je sudjelovalo čak 11 različitih strijelaca Primorca.

Cattaro potisnuo Budvu na začelje

Druga kotorska momčad, sastav Cattara također je slavila u kranjsku nedjelju. Pobjedom nad Budvom, ostavili su suparnike usamljene na dnu tablice. Ova je utakmica bila posve ‘otvorena’ sve do četiri minute prije kraja i tada rezultata 8:8. Tada prvo Milić i Milaš pogađaju za 10:8, Budva je uspjela smanjiti na 10:9 dvije i pol minute prije kraja, da bi gol za konačnih 11:9 u zadnjoj minuti za Kotorane postigao Ljubomir Kovačić.