A1 LIGA Sažetak 2. dana u Kranju

U Kranju je utakmicama 2. kola nastavljen treći po redu turnir A1 lige, skupina Zapad. Za domaćina ovog turnira i više no uspješno.

Druga uzastopna pobjeda Slovenije

Slovenska reprezentacija je prije turnira u Kranju imala u prijašnjih 7 utakmica samo jednu pobjedu. Nakon dva kola u svom bazenu, brojka pobjeda je utrostručena!

Naime, nakon slavlja u 1. kolu, u petak nad kotorskim Cattarom (17:9), slovenski su igrači ostvarili i drugu uzastopnu, a ukupno treću pobjedu. Slovenija je sada svladala i Budvu, i to vrlo uvjerljivo. Sve su četiri dionice otišle na stranu Slovenije, a jedan od razloga neuspjeha Budvana sigurno treba tražiti i u jako lošoj realizaciji igrača više, tek 1-7. Jasno, tu valja ipak nešto komplimenata uputi i na adresu Slovenaca jer su oni slično uspješnu obranu s igračem manje imali i dan ranije protiv Cattara. Nadalje, čak 9 je različitih strijelaca bilo u pobjedničkom sastavu, nasuprot samo 4 kod poraženih.

Sama je utakmica bila podosta ‘jednosmjerna’, pa je tako već početkom treće četvrtine bilo 5:1 za Sloveniju.

Primorac – uobičajeno

Pod ovim naslovom mislimo na puno golova i uvjerljivu pobjedu Primorca. U gradskom derbiju, ‘mlađi brat’ (Cattaro) nije imao puno izgleda protiv iskusnijeg i jačeg Primorca. Posebno ne u utakmici s velikim brojem isključenja, čak 33. Uslijed čega je Cattaro pred kraj utakmice imao čak i manjih problema jer su im čak četvorica igrača bila primorana ranije napustiti igru. Primorac je s druge strane iskazao i još jednu prednost, a to je dužina klupe ili širina strijelaca. Imaju su čak 10 različitih strijelaca. Drugim riječima, sijevalo je sa svih strana što onda i pojašnjava konačnih 19:11.