Sažetak 2. dana turnira A1 lige u Zrenjaninu

Poprilično teško predvidljiva subota u Zrenjaninu. To je neko osnovno obilježje drugog dana (3. i 4. kolo) turnira A1 lige, skupine B ili Istok u Zrenjaninu. Ujedno, nakon 4. kola nema kluba koji nije poražen odnosno nitko se dosad ne ističe u tolikoj mjeri da bi ga nazvali ‘nedodirljivim’.

Novobeogradski ili kraće NBG Vukovi su se takvim činili nakon petka, prve dvije utakmice, a onda je došlo 3. kolo i u njem Valis iz Valjeva.
Momčad iz glavnog grada Srbije niti jednog trenutka nije vodila (uspjeli su tek dvaput izjednačiti u drugoj četvrtini), ali na kraju su bazen napustili pognutih glava. Sastav iz Valjeva je utakmicu u biti dobio u trećoj četvrtini u kojoj su osjetnije poveli (8:4 i 9:5). Kada su početkom zadnje četvrtine postigli gol i za 10:5, bilo je jasno tko slavi u ovom susretu.

Vojvodina nije imala, osobitih problema s klubom s beogradskog Tašmajdana. Taš je bio u dodatnim problemima i što je u zadnjoj minuti druge četvrtine ostao bez jednog igrača (isključenje s pravom zamjene za Arsenija Mitrovića). Budući da su u drugom dijelu utakmice zbog trećeg isključenja ostali bez još dvojice igrača, dakle sa smanjenom rotacijom u sastavu koji je onako realno slabiji… konačnih 18:9 za Vojvodinu ne treba čuditi.

Najveće iznenađenje je ipak priredio domaćin turnira, zrenjaninski Proleter. Naime, klub koji je dan ranije izgubio od Vojvodine i NBG Vukova, bio je na papiru, u podređenom položaju u odnosu na Valis koji je, kako smo opisali ‘preslušao’ NBG Vukove. No, iznenađenje…
Imali su gosti iz Beograda raspoloženog Petra Kasuma (6 golova), ali i domaćin Aleksandra Mitrovića (5 pogodaka). Proleter je iznenadio suparnika vodstvom 6:2 i 7:3 u drugoj četvrtini. Vukovi su ipak polako smanjivali zaostatak, a u zadnjoj dionici i poravnali (9:9, manje od pet minuta do kraja). Od tada do kraja igralo se, kako se kaže, „gol za gol”, ali s tim da je Proleter stalno bio taj koji bi poveo. Vukovi su poravnali na 12:12 i zadnjoj minuti, točnije 42 sekunde prije kraja. Ipak, da utakmica ne ‘ode’ u peterce pobrinuo se Mirel Ćatović točno 3 sekunde prije kraja koji je golom završio napad s brojčanom prednošću u bazenu za Proleter.

U zadnjoj utakmici dana, susretu 4. kola, NBG Vukovi su svladali Vojvodinu ušavši očito daleko odlučnije u utakmicu nego kolo ranije. U drugoj četvrtini je bilo 7:3, u trećoj dionici 9:4, tako da je tada i razriješeno pitanje pobjednika. Manje opuštanje Vukova u zadnjoj četvrtini je tako gledano i donekle shvatljivo.