Drugi turnir A1 lige, skupine B u Beogradu

Nakon vrhunskih uzbuđenja koje su nam priuštile najbolje reprezentacije Europe (u Dubrovniku i Zagrebu), a onda i u svijetu (Doha), vraćamo se klupskom vaterpolu. Započinjemo ga ili možda bolje nastavljamo s turnirom A1 lige u Beogradu. Nakon više od dva i pol mjeseca, prethodni turnir je završen 10. XII. 2023. u Zrenjaninu; od četvrtka do nedjelje (22. do 25. II. 2024.) Beograd je domaćinom drugog po redu turnira spomenutog natjecanja, srpskih klubova.

Podsjetimo, riječ je o konkurenciji od pet klubova – Proleter Zrenjanin, Vojvodina Novi Sad, NBG Vukovi Beograd, Valis Vega Valjevo i Taš Beograd.
Igra se klasičnim jednokružnim ligaškim sustavom ili svak’ sa svakim, a zanimljivo je da se utakmice igraju uglavnom u prijepodnevnim satima. Iznimka je samo subota (24. II.) kada će se odigrati dva kola. No, i tada će jedno biti prijepodne, a jedno, četvrto kolo ukupno, u večernjim terminima.

Nakon prvog turnira odigranog u Zrenjaninu, na vrhu tablice su Valis i Novobeogradski vukovi koji imaju po 3 pobjede i 1 poraz. Ova dva kluba su i inače izjednačene kvalitete, pa je za očekivati njihovu borbu za vrh. Možda nije slučajno dakako da je upravo dvoboj NBG Vukova i Valisa predviđen za 4. kolo, odnosnu ‘udarni’ termin u subotu navečer.
Ove dvije momčadi u stopu na tablici prate Vojvodina i i Proleter s po 2 pobjede i isto toliko poraza, dok je na začelju Taš koji zasad, nakon prve četiri utakmice ima isto toliko poraza.