Sažetak 1. kola 2. turnira A1 lige

U Beogradu je u četvrtak, završetkom druge utakmice malo iza podneva, odigrano 1. kolo 2. turnira skupine B ili Istok, A1 lige. Riječ je o turniru pet srpskih klubova.

Prvog su dana odigrane dakako dvije utakmice, a u obje su lideri Valis i NB Vukovi dokazali zašto trenutačno vode na tablici. Valjevski Valis je poprilično uvjerljivo (20:12) pobijedio zrenjaninski Proleter. Ukupno čak 32 gola u isto toliko minuta vrlo jednostavno daje prosjek pogodaka po minuti.
Prve dvije četvrtine su bile manje-više izjednačene, te je u oba navrata u njima momčad Valisa slavila po 5:4. Dionice koje su obilovale, golovima. Pobjednik je međutim odlučen u trećoj četvrtini koju je momčad trenera Miloša Sakovića dobila čak 6:1. Prednost 16:9 uoči zadnje četvrtine bila je prevelika za sustizanje Zrenjanincima, tim prije što su početkom zadnje četvrtine Valjevčani postigli još dva gola. Kod pobjednika se istaknuo Srđan Baucalo postigavši skoro pa trećinu golova Valisa, odnosno 7 pogodaka.

Novobeogradski Vukovi su imali još manje milosti prema gradskim suparnicima iz Taša. Ostavili su ih naime na 13 golova minusa (20:7). Prednjačio je s golovima u pobjedničkom sastavu Petar Grbovi, 6 golova. Za razliku od utakmice ranije, u ovom je susretu od prve minute jasno stavljeno do znanja tko je bolji. U prvoj četvrtini 5:3, ali u drugoj čak 5:0, pa u trećoj 8:2. Uz sve, Taš je imao i nemalenih problema s realizacijom igrača više, tek 1-8.

Drugo je kolo na rasporedu u petak.