A1 LIGA – Početak drugog dijela

U petak i nedjelju (8. i 10. III.) nastavljaju se nadmetanja u A1 ligi, odnosno počinje drugi dio natjecanja.
Podsjetimo, u A1 ligi su početno klubovi bili podijeljeni na skupine A (Zapad) i B (Istok). Nakon što su obje skupine odigrale ligu turnirskim načinom, temeljem poretka na kraju tog prvog dijela oformljena je borba za poredak u drugom dijelu. U tom drugom dijelu igrat će se: poredak od 1. do 4. mjesta; jednako kao i poredak od 5. do 7. mjesta odnosno borba za konačan poredak za plasman od 8. do 10., te od 11. do 13. mjesta.

Drugi dio natjecanja počinje ovog vikenda utakmicama za poredak od 1. do 4. mjesta odnosno od 8. do 10. mjesta.

Od prvog do četvrtog mjesta se nadmeću Primorac Kotor i KPK Korčula, te Novobeogradski Vukovi i Valis Valjevo odnosno po dva prvoplasirana kluba iz skupine A i B.
U petak će tako u Kotoru Primorac dočekati Valis, dok će KPK imati zahtjevan posao protiv NBG Vukova. Dva dana kasnije, domaćini će samo zamijeniti goste, pa će tako u Korčulu doći Valjevčani, dok će Vukovi u bazen kotorskog Primorca.

Ovog vikenda će se odigrati i prve utakmice poretka od 5. do 7. mjesta. Obje u Novom Sadu, a tu u konkurenciji Vojvodina, Medveščak i Zadar 1952. Petat donosi navečer (19.00) prvi susret između Novosađana i Zagrepčana, da bi se u nedjelju ogledali Vojvodina i Zadar 1952.
Podsjetimo i za ovaj dio natjecanja da su Medveščak i Zadar 1952 zauzeli 3. i 4. mjesto u prvom dijelu A1 lige skupine Zapad, dok je Vojvodina bila u B skupini treća, iza Vukova i Valisa.

U poretku od 8. do 10. mjesta nadmeću se dva kluba koji su u skupini A zauzeli peto i šesto mjesto; OVK Split i Cattaro, te četvrtoplasirani iz skupine B, Zrenjaninski Proleter. Ova tri kluba će odigrati ukupno dva ‘dvokola’ ili dva vikenda.
Ovog je vikenda Proleter domaćin u petak OVK Splitu, a dva dana kasnije kotorskom Cattaru.