Vukovima prvo mjesto u Beogradu

U glavnom gradu Srbije u nedjelju prijepodne je završen drugi po redu turnir A1 lige, skupine B ili Istok. Što se tiče vrha ili prvog mjesta na turniru, a time i u skupini, odluka je ‘pala’ u subotu navečer. Onda kada su Novobeogradski Vukovi svladali valjevski Valis. Zadnji dan je samo dao potvrdu toga.

Valis je svladao posljednju momčad B skupine, beogradski Taš 17:11. Samo je prva četvrtina pripala Tašu (3:4), a onda kao da su se Valjevčani razbudili (ipak je utakmica počeka u 9.00 sati). Drugu je četvrtinu Valis dobio uvjerljivo (5:1), preokrenuo kako rezultat, tako i tijek same utakmice. Možda je pobjeda mogla biti i još malo izraženija, rezultatski gledano, da Valis nije propustio dva od 4 dosuđena peterca.

Vukovima je već trebalo malo više vremena za svladavanje novosadske Vojvodine koja se prve dvije četvrtine držala potpuno u egalu s favoritom (3:3 i 0:0). Utakmica je zapravo bila ‘otvorena sve do početka zadnje četvrtine. Manje od četiri minute do kraja bilo je ‘samo’ 2 razlike za beogradski sastav (8:6), da bi tada u manje od dvije minute Vukovi postigli dva gola, poveli 10:6 što se pokazalo nedostižnom prednosti do kraja utakmice.
Pobjednički sastav je imao problema s realizacijom igrača više (6-17), a što se može opet djelomično pripisati i umoru od prethodne večeri i iscrpljujućeg dvoboja s Valisom.