Borba za ostanak u Zagrebu i Splitu

Mornar u najtežoj situaciji
Nadmetanje za poredak od 9. do 12. mjesta u subotu i nedjelju će dobiti svoj epilog, konačan rasplet. Treće i četvrto kolo odigrat će se na bazenima uz Savu i Poljud, a gdje će Mladost i Mornar biti u svojstvu domaćina dakako. U goste im stižu u subotu, Partizan u Zagreb, a Šabac u Split. Dan kasnije se gosti samo zamjenjuju.
Prije zadnje dvije utakmice, što se bodovnog poretka tiče, Šabac ima 9 bodova, Mladost i Partizan po 6, a Mornar samo 3. Posljednja momčad ispada u A1 ligu, dok pretposljednji sastav ili ukupno 11. ide u razigravanje s drugoplasiranim iz A1 lige za ostanak/ulazak u Premier ligu.

Subotnji susret Mladosti i Partizana u Zagrebu, osim prisjećanja na slavnu prošlost oba kluba, donosi prizvuk derbija iz jednostavnog razloga. Mladostaši bi pobjedom osigurali kolo prije kraja ostanak u Premier ligi. Nije tajna da su Zagrepčani favoriti u utakmici, posebno ako se sagleda još k tomu i podatak da su prošli tjedan u Obrenovcu, Žapci iz Zagreba pobijedili Partizan vrlo uvjerljivo (14:7). Zagrepčani će ipak vrlo vjerojatno biti oslabljeni neigranjem svojeg kapetana Darija Rakovca koji je ozlijedio desnu šaku u utakmici protiv Šapca prošlog tjedna.

Šabac je pak u komotnoj situaciji i jednom nogom su osigurali ostanak. Možebitnom pobjedom u Splitu to bi samo potvrdili. Prošlog tjedna je Šabac lagano u svojem bazenu slavio protiv Mornara (13:9). Doduše, Splićani se bore ogorčeno za vlastitu ‘kožu’, igraju u svojem bazenu i nikako još nisu za otpis. Jesu u najtežem položaju, ali pobjedama kod kuće u subotu i nedjelju mogli bi značajno popraviti stanje.

Dodajmo još da nedjelja, 7. IV. donosi beogradsku utakmicu između Taša i Budve za poredak od 11. do 13. mjesta, ali u A1 ligi.