Prekid u Splitu 2.5 sekunde prije kraja

Silan značaj koji je ‘nosila’ splitska utakmica Mornara i Partizana odrazio se očito i na zbivanja u zadnjim sekundama utakmice ova dva kluba koja su se zapravo borila, za 11. mjesto, a ono je značilo izbjegavanje izravnog ispadanja iz Premier lige odnosno razigravanje za ostanak/ulazak.
Naime, u Poljudu je dvije i pol sekunde prije kraja utakmice došlo do prekida i to zato jer je gostujuća momčad na poziv trenera napustila bazen!

Inače, u Splitu je gost iz Beograda vodio samo dvaput, oba puta u prvoj četvrtini, u uvodnim minutama (0:1 i 1:2). Ujedno, tih prvih 8 minuta su i bile jedine rezultatske izjednačene minute. Početkom druge dionice Splićani su postigli čak tri uzastopna gola, poveli 5:2 i prvi se put ozbiljnije udaljili od suparnika. Partizan je do kraja poluvremena tek malo smanjio, (6:4).

Pred kraj treće dionice Mornar je poveo još jednom s tri razlike (10:7), baš kao i početkom zadnje četvrtine (11:8). Uspijevao je Partizan taj zaostatak minimalizirati, stići na gol zaostatka, ali i ništa više od toga. Onda je dvije i pol sekunde prije kraja isključen bio s pravom zamjene vratar Partizana David Dimković. Trener gostiju Miloš Korolija je dobio crveni karton, ali je ujedno i pozvao svoje igrače da napuste bazen. O ovomu će se sasvim je izvjesno morati očitovati nadležne osobe odnosno tijela RVL.

Mladost dobila Šabac za prestiž
Zagrebačka Mladost je u svojem bazenu svladala Šabac u utakmici koja je načelno odlučivala tek o 9. mjestu. Oba sastava su još dan ranije i matematički osigurali ostanak u eliti. Mladost je bila daleko bolja u drugom dijelu utakmice, posebice u trećoj četvrtini (5:1). Žapci su u tom razdoblju isplivali čak tri protunapada koji su završavali golovima – dvaput Eugen Koprčina i jednom Jerko Penava.