Turnir Top 10 u Korčuli


Natjecateljska sezona 2023./24. u regionalnim nadmetanjima još nije završena. Naime, za drugu polovicu ovog tjedna (16. do 19. V.) predviđen je turnir za igrače do 12 godina (rođeni 2012. i mlađi) odnosno za najmlađi uzrast koji se natječe u Regionalnoj ligi. U Korčuli će se naime odigrati turnir 10 najboljih momčadi (Final 10) navedenog uzrasta.
Deset je klubova podijeljeno u dvije skupine.

Skupinu A čine – Partizan (Srbija), KPK (Hrvatska), Budva (Crna Gora), Mladost Bijela (Crna Gora) i reprezentacija Slovenije.

Skupinu B čine – Jadran Split (Hrvatska), Šabac Elixir (Srbija), Mornar (Hrvatska), Aquatic Verde Podgorica (Crna Gora) i Vojvodina (Srbija).

Sustav natjecanja je vrlo jednostavan. U skupinama će se odigrati ukupno 5 kola, odnosno svaka će momčad odigrati po 4 utakmice i temeljem toga se radi poredak unutar skupine.
U nedjelju, 19. V. ili posljednjeg dana natjecanja se igraju utakmice za konačan poredak, a na osnovu poretka u skupinama. Još malo pojednostavljeno, pobjednik skupine A protiv pobjednika skupine B igrat će finale. Za 3. mjesto će se sastati A2 – B2; za 5. mjesto A3 – B3; za 7. mjesto A4 – B4 te za 9. mjesto A5 – B5.

Po završetku turnira, osim podjela medalja odnosno trofeja pobjedničkom sastavu, proglasit će se i najbolji igrač, te najbolji vratar turnira, a dodijelit će se i trofej za fair-play.