Valis velikom pobjedom ušao u Premier ligu

U posljednjoj ovosezonskoj utakmici regionalnih nadmetanja, silno iznenađenje! U Splitu, u utakmici Mornara i Valisa za ostanak/ulazak u Premier ligu.
Nije možda toliko veliko iznenađenje sama pobjeda Valisa, iako je u prvom susretu prije tjedan dana u Valjevu slavio Mornar (13:12), pa je bilo za očekivati da su Splićani u prednosti. No, ono što jest veliko iznenađenje je rezultat odnosno visina pobjede gostujuće momčadi. Čak 7 golova razlike, 17:10, a sve prvenstveno zahvaljujući za Valis ludo dobro odigranoj drugoj četvrtini koju su dobili nestvarnih pomalo – 7:1!

Nakon prve četvrtine baš ništa nije sugeriralo na takve rezultatske šokove. Naime, poslije uvodnih 8 minuta, bilo je 3:3 i sve sasvim otvoreno. Pa čak i nakon početne dvije minute druge četvrtine (4:4), a onda… Domaćinu kao da je pala, kako se u narodu veli, roleta pred očima, utonuli su u mrak, a gosti sve znalački iskoristili. Sa šest pogodaka u nizu, otišli su igrači Valisa na poluvrijeme s vodstvom 10:4 i tu je bio kraj.

U druge dvije četvrtine je Valis i dalje zadržavao tu prednost, u konačnici je pred kraj i još malo ‘podebljao’ na 7 golova razlike, te su Valjevci z Splita krenuli kući pjevajući. Zasluženo, Valis je novi član Premier lige za sljedeću sezonu, dok će Mornar stepenicu niže, u A1 ligu.