Drugi poraz KPK, velika tri boda Zadrana

Utakmica u Višnjiku, susret 3. kola A1 lige, skupina A između Zadra 1952 i KPK nije iznevjerio očekivanja vaterpolskih zaljubljenika. Najavljujući ovaj dvoboj naveli smo kako se radi o dvije momčadi po dosta toga slične ove sezone. Primarno po rezultatima, a oni su uvijek posljedica igre.

Korčulani su jedno od ugodnijih iznenađenja sezone, što su dali navijestiti još u 1. kolu pobjedom u Zagrebu nad Medveščakom. Zaredali su s pet pobjeda iz isto toliko utakmica, da bi ih potom prvi zaustavio tek kotorski Primorac na nedavnom turniru u Budvi. Zadar 1952 je imao do ove utakmice omjer 3-3 što je za ovaj sastav također lijepo ostvarenje, s osobito vidljivim napretkom u igri na turniru u Crnoj Gori. Stoga se ova utakmica iščekivala s određenom dozom nestrpljenja u oba tabora.

Da su Zadar 1952 i KPK vrlo izjednačene momčadi najzornije je pokazala i dokazala utakmica odigrana u četvrtak navečer u Višnjiku. Posve izjednačena, utakmica u kojoj su obje momčadi povremeno prelazile u vodstvo, ali nikad izraženo s više od jednog gola razlike. Doduše, ako ćemo biti savršeno precizni, dogodilo se tek jednom i trajalo je vrlo kratko.

U zadnjoj četvrtini, pet i pol minuta prije kraja utakmice, prvo ime susreta, najbolji strijelac (4 gola ukupno), Zadranin Marin Jovančević je realiziravši peterac doveo svoj sastav do +2. Bio je to naime gol za vodstvo domaćina 9:7. No, tih +2 bilo je jako kratkog vijeka. Već u sljedećem napadu, Korčulani su preko Marina Borovčića Kurira smanjili na 9:8. Do kraja je ostalo tada točno pet minuta.

Pet minuta i jednima i drugima nade i strepnje, ali sukus svega je da se rezultat više nije mijenjao. Zadrani su se ovom pobjedom probili do 4. mjesta, dok su Korčulani ostali na 2. poziciji. Jedino što su ubilježili sada i drugi uzastopni poraz.