Šabac je pobjednik Top 10 turnira

Domaćin i pobjednik. To je VK Šabac koji je od četvrtka ugostio 10 najboljih momčadi Regionalne lige, na završnom turniru za uzrast do 14 godina, a koji je na koncu i osvojio naslov pobjednika.

Posljednjeg dana turnira u Šapcu, domaćin je u finalu pobijedio beogradski Partizan, 10:7. Poraženi su imali samo jednog izrazito raspoloženog igrača, barem u napadu, Mihajla Negića (5 golova). S druge strane, Šabac je djelovao puno kompaktnije. Pobjednik je zapravo rano odlučen jer je početkom druge četvrtine već bilo 6:1 za domaćina. Sredinom iste dionice i još malo više, 8:2. Sve što je beogradski sastav uspio učiniti do kraja bilo je ublažavanje poraza. U dva su navrata došli do minus 2 (8:6 i 9:7 za Šabac), ali to je bio maksimum Partizana za ovaj susret.

Neposredno finalu, prethodila je utakmica za treće mjesto i brončanu medalju u kojoj su se sastale dvije crnogorske momčadi, Budva i Jadran (HN). Bolji su bili mali Budvani 11:8 koji su u poluvremenu vodili 7:3, nakon treće četvrtine i 10:5.

Utakmica za peto mjesto između dva hrvatska sastava, Solarisa i Medveščaka trajala je uvjerljivo najduže. Ne samo stoga što je otišla ‘u peterce’ jer je nakon osnovnog dijela igre bilo neodlučeno (8:8), već zato što se silno nadmetanje nastavilo upravo u izvođenju peteraca. Taj je dio igre šibenski sastav dobio 15:14 odnosno konačan je rezultat utakmice nalik rukometnom, 23:22.

Sedmo je mjesto pripalo kotorskom Primorcu koji je bio bolji od kragujevačkog Radničkog i to uvjerljivo. U poluvremenu 7:0. Prvi su pogodak igrači Radničkog postigli tek u 15. minuti ili prvoj minuti treće dionice (uzrast do 14 godina igra četvrtinu od po 7 minuta). Na koncu je bilo 14:7 za Primorac.

U srazu za 9. mjesto, splitski Mornar je ubilježio prvu pobjedu na turniru. Bili su puno jači od reprezentacije Slovenije, 14:3.