Riječani potvrdili ‘dvicu’

U posljednjem kolu Triglav Jadranske Lige, Primorje je s lakoćom savladalo goste iz Novog Sada te se izjednačilo s Jugom na čelu ljestvice. Međutim, zbog bolje gol razlike u međusobnim susretima, Dubrovčani imaju startnu poziciju broj jedan kako u Final Fouru Triglav Jadranske lige, tako i u prvenstvu Hrvatske, čija završna faza počinje već u utorak, kada će na Kantridi gostovati Šibenik.
Prvi je pogodak nakon 17 sekundi postigao Petar Muslim neobranjivim šutem sa 7 metara a na 2:0 povisio je Nikola Dedović iz brzog kontranapada. Muslim ja nakon toga postigao i treći pogodak za domaćine, nakon što je Jelovina “skinuo” zicer u situaciji 1 na 1. Usljedila je serija promašaja Riječana (i dobrih obrana Radoslava Filipovića…), koji i nisu previše forsirali i dozvolili gostima da se približe na
samom početku druge četvrtine preko Šulca. U 13. minuti Marić je smanjio vodstvo nemotiviranih Riječana na 3:2. Da se ne dogodi iznenađenje, pobrinuo se Vukičević, koji je iz brzog kontranapada savladao Filipovića za 4:2. Propustili su Primorjaši i dvije prilike s igračem više i dozvolili Vojvođanima da postignu još jedanpogodak (Prekogačić), ali je 4 sekunde prije kraja ipak Miho Bošković odlučio šutirati sa 7 metara, te matirao Filipovića. Dobili su tako gosti ovu četvrtinu sa 3:2.
Na 6:3 povisio je Cosmin Radu, koji je s dva igrača na leđima uspio osloboditi ljevicu i pogoditi, a isti je igrač na odbojkaški način postigao i sedmi gol za Primorje. Buljubašić je konačno pogodio s igračem više (8:3) a odmah nakon toga Krapić je povisio na 9:3 i stavio stvari na svoje mjesto. Damir Burić je stavio potpis na deseti pogodak domaćina a mogao je i na 11. da ga nije u tome spriječio vratar Filipović, koji je u prve tri četvrtine sakupio 12 obrana.
Muslim je iz peterca povisio na 11:3 na samom početku posljednje četvrtine, a isti je igrač dalekometnim projektilom postigao pogodak za 12:3. Nakon 12’04” dugog posta, gosti su na sretan način, uz pomoć Čubranića, došli do svog četvertog gola preko Ćatovića a Echenique je atraktivnim golom s desetak metara povisio na 13:4. Čubranić je nakon primljenog pogotka sjajno obranio zicer i pokazao da je ono ipak bio trenutak nepažnje. Na početku posljednje minute Muslim je postigao svoj
peti pogodak, dok je Anđelo Šetka stavio točku na “i” za konačnih 15:4.