Sažetak 6. kola Premier lige

Šesto kolo A skupine Premier lige kompletirano je u nedjelju. Podsjetimo da je još dan ranije, u subotu u Dubrovniku Jug Adriatic osiguranje uvjerljivom pobjedom nad splitskim Mornarom označio početak 6. prvenstvene runde. A ona nam je u nedjelju nosila poslasticu, derbi kola i skupine – derbi Jadrana!

Splićani ponovo bolji od Novljana

U poljudskom bazenu, u Splitu su se ponovo sastala dva Jadrana. Domaći iz Splita, te gostujući iz Herceg Novog. Jedine dvije momčadi do nedjeljne večeri koje nisu znale za poraz. Sudar za vrh, za mjesto br. 1. Koje odsada pripada splitskom Jadranu. Hrvatski prvak je kao i nedavno u Ligi prvaka, prije samo tjedan dana, pobijedio crnogorskog. Ponovo sa samo jednim golom razlike, iako bi tu brojke mogle malo i varati. Naime, zadnja je pobjeda splitskog Jadrana zapravo bila puno uvjerljivija i lakša jer ćemo samo spomenuti da su još tek 6 minuta prije kraja Splićani imali nestvarnih +7 (15:8).

Novljani nisu odustajali niti u tom naizgled izgubljenom položaju, te su uspjeli postići šest uzastopnih pogodaka i doći na samo gol zaostatka, 15:14. Jedino što je u tom trenutku do kraja preostalo samo 25 sekundi u kojima je splitski Jadran znalački sačuvao loptu do kraja utakmice, pobjede i vodećeg mjesta u skupini.

Oslabljeni Solaris jači od Mladosti

U Šibeniku je istodobno sa splitskom utakmicom, Solaris ugostio momčad iz Zagreba, Mladost. Šibenčani bez Jakovčevića, s vratarom Marinom Šparadom koji je tada prvi put nakon tri dana uskočio u vodu nakon viroze, te s rekonvalescentom Tonijem Šparadom. Uz sve sigurno i umorni od utakmice s Primorjem EN u Rijeci samo dva dana ranije. Nije se to osjetilo na igri Sunčanih.

Solaris je vodo cijelu utakmicu, a sredinom treće četvrtine i 11:6 čak. U zadnju se četvrtinu ušlo s +3 za domaćina (13:10), da bi s tri gola zaredom u samo tri prve minute, Mladost izjednačila i podarila utakmici dramatičnu završnicu. Ogorčenu borbu za svaku loptu. Do kraja je samo jedna lopta ‘uletjela’ u gol i to gostiju. Duje Akrap je pola minute prije kraja pogodio za ispostavilo se na kraju pobjedu odnosno konačnih 14:13.