Novi Beograd pobjednik Premier lige

Završen je finalni turnir Premier regionalne vaterpolo lige. U vikendu za nama na bazenu 11. April četiri najbolje momčadi skupnog dijela atjecanja borile su se za naslov pobjednika. Najuspješnija među njima bila je momčad Novog Beograda koje je u večerašnjem finalu svladala Jadran iz Splita rezultatom 14:11 (1:2, 3:2, 6:3, 4:4).

Splićani su dobili prvu dionicu s 2:1, a na poluvremenu na semaforu je pisalo 4:4. Izabranici Igora Milanovića su uspjeli nametnuti ritam koji im odgovara, pa su uoči posljednje četvrtine, vodili sa 10:7.

Jadran se nije predavao, Nikša Dobud je smanjio na 8:10, ali je vrlo brzo uzvratio Radomir Drašović. Jerko Marinić Kragić, koji je protiv Juga u polufinalu postigao sedam golova, smanjio je na 9:11. Sve dileme oko pobednika i titule, otklonio je Strahinja Rašović 60 sekundi prije kraja.

Najefikasniji pojedinac bio je Strahinja Rašović s tri gola, dok su Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Viktor Rašović, Radomir Drašović i Nika Šušiašvili postigli po dva, a Vasilije Martinović jedan gol. Na drugoj strani ponovo je najefikasniji bio Jerko Marinić Kragić s tri, dok je Luka Bukić postigao dva zgoditka.

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja osvojili su treće mjesto u ovogodišnjem natjecanju u Premier regionalnoj vaterpolo ligi. U utakmici za broncu pobijedili su kragujevački Radnički 18:15 (5:4, 6:1, 6:5, 1:5).

U dvoboju dvije poražene momčadi iz sinoćnjih polufinala, jugaši su bili motiviraniji i odličnom su igrom riješili pitanje pobjednika već u drugoj četvrtini koju su dobili 6:1.

Najbolji strijelac kod pobjednika bio je Stylianos Argyropoulos s pet pogodaka, Maro Joković dao je jedan manje, po dva gola postigli su Loren Fatović, Alex Papanastasiou, Marko Žuvela i Kostas Kakaris dok se Marin Tomasović jednom upisao u strijelce. Na drugoj strani Josip Vrlić postigao je četiri pogotka.