A 1 LIGA – Primorjaši utvrdili vodstvo

Završena su nadmetanja A 1 ligaša u Rijeci i Budvi, samim time drugi krug turnira odnosno ukupno (zajedno s prvim turnirima), 5 kola. Nakon pet odigranih utakmica, na vrhu tablice se sada osamilo riječko Primorje EB. Jedina momčad koja iz pet utakmica ima isto toliko pobjeda, dakle stopostotan učinak. Prije početka turnira ovog vikenda, Riječani su još dijelili vrh, ali sada on pripada samo njima. Ispostavilo se da su bile na mjestu najave u kojima je primorjašima pridavan status favorita na Kantridi. Makar, možda je to i malo šire i dalje od samo riječkog bazena. No, krećemo za početak pregleda 3. kola, baš s bazena Zdravko Ćiro Kovačić.

Pun ulov Medveščaka

Nakon dva remija i isto toliko poraza, Medveščak je ‘ugrabio’ i prva 3 boda. Očekivano i lagano, protiv Zadra 1952. jedinog sastava koji na svom kontu nakon pet utakmica nema niti jedan bod. Ova je utakmica osim predvidljivog ishoda imala i takvo kretanje rezultata. Vodstvo Zagrepčana 3:0 nakon pet minuta samo je potvrdilo očekivanja. Završilo je 15:8 za Medvjede.

Brubnjak show

U srazu Primorja EB i Proletera iz Zrenjanina, u prvi je plan iskočio Tin Brubnjak. Nije baš prvi put da pišemo, ističemo ovog mladića, izdanak riječke vaterpolske škole, ali čak 7 golova koliko je ‘utrpao’ gostima, ipak zaslužuje barem jedan redak izdvajanja.
Inače, prvu polovicu utakmice je Proleter još zadržavao ‘korak’ s Riječanima. Za kratko su gosti i vodili, sredinom druge četvrtine je bilo neodlučeno (5:5), da bi do poluvremena Primorje EB povelo, (7:5). Još su malo pokušali održavati priključak Zrenjaninci, ali u drugoj polovici treće četvrtine je Hinićev sastav otišao do +5 (13:8). Takvo su rezultatsko ‘odstojanje’ zadržali do kraja odnosno konačnih, 17:3.

Novi remi POŠK-a

Splitski POŠK u Rijeku je došao s 3 boda, a iz ovog grada odlazi s čak 8. Za ovaj sastav, tri sjajna dana na Kantridi. Jedna pobjeda i dva remija, uzastopna. Nakon subote protiv Medveščaka (12:12), u nedjelju i protiv Vojvodina (14:14). Nemojte ni pitati – i opet u drami posljednje minute. Ovog puta je Bože Gadža bio čovjek koji je Splićanima priskrbio bod, gol za izjednačenje samo 53 sekunde prije kraja.
Bila je to utakmica s daleko najvećim obratima uopće na ovom turniru. Uostalom, samo ćemo telegrafski popratiti kretanje rezultata i iz toga će vam puno toga biti jasnije – u 4. minuti POŠK je poveo 3:0; u 11. minuti 4:7 za Vojvodinu, a u 15. minuti 8:7 za POŠK.
Druga polovica utakmice nije donijela tolike ‘turbulencije’ već više igru ‘gol za gol’, ali u manje od početnih minutu i pol zadnje četvrtine, Novosađani su postigli čak dva gola i poveli 13:10. Velika prednost. Ne očito i za poškovce koji su uspjeli dvije i pol minute prije kraja poravnati na 13:13. Do kraja smo vidjeli još po jedan gol na svakoj strani (13:14 – Aleksa Tintor i 14:14 – Bože Gadža). Utakmicu je inače obilježilo i mnoštvo isključenja odnosno osobnih pogrešaka, čak 35!

Prva pobjeda Korčulana

U Budvi su posljednjeg dana natjecanja izgubila sva tri srpska kluba. Možda i nije toliko iznenađenje pobjeda Budve nad Vukovima, ali malo veće jest posrtaj Valisa protiv Cattara.
No, zato je KPK ostvario prvu pobjedu ove sezone u A 1 ligi. Pobijedili su niški Nais i to vrlo komotno, sa šest golova razlike s tim da je prednost Korčulana rasla iz minute u minutu, kako je utakmica više odmicala. Od 3:1 pa nadalje. Uz dodatak, Nais niti jednog trenutka nije poveo.

Slavlje Kotorana

Cattaro je protiv Valisa sjajno počeo, poveo 5:2 u prvoj četvrtini, da bi već do kraja iduće sve bilo vraćeno na početak, 5:5. Ipak, Kotorani nisu ‘padali duhom’ zbog ispuštenog vodstva. Dapače, Cattaro je i dalje bio taj koji bi diktirao tempo i rezultat, tjerao suparnika da oni njih ‘love’. Pet minuta prije kraja utakmice, Cattaro je poveo 11:8, a u utakmici solidnih obrana, ta tri gola razlike su se odmah nametala kao moguće rješenje. Tako je i bilo. Valis je smanjio zaostatak, pokušao do poravnanja, ali je ostalo samo na pokušaju.

Pobjeda domaćina za kraja

Za oproštaj od budvanskog turnira, domaćin se potrudio začiniti ga pobjedom nad beogradskim Vukovima u utakmici u kojoj se strijelci nisu štedjeli. Uostalom, ‘palo’ je čak 30 golova. Domaćin je odigrao jako dobru drugu i treću četvrtinu koje su u konačnici i riješile pobjednika. Budva je od vodstva 4:3 nakon prve dionice došla do čak 15:8 na kraju treće. čak 11-5 u 16 minuta, niz koji Vukovi nisu mogli nadoknaditi u zadnjoj četvrtini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *