A1 liga – Sažetak kotorskog turnira

Primorac startao s 3 pobjede Počelo je nadmetanje u A1 ligi, barem što se tiče skupine A. U Kotoru je odigran turnir na kojem su igrala tri crnogorska kluba i slovenska reprezentacija, dok je u Zagrebu odigrana utakmica hrvatskih klubova, Medveščaka i KPK.

U Kotoru je apsolutni primat iskazala momčad Primorca ubilježivši sve tri pobjede, s tim da je najmanja (ako se takvom može nazvati) bila ona protiv gradskog suparnika. Primorac je naime svladao Cattaro 15:9. U preostalim utakmicama, protiv Budve i slovenske reprezentacije, Primorac je gotovo pa ostavio samo ‘mrvice’ suparniku.

Slovenska reprezentacija je Kotor uspjela napustiti s jednom pobjedom. U 2. su kolu svladali Cattaro 15:12, nakon što su značajno bolje odigrali drugi dio susreta, posebno treću četvrtinu. To je sušta suprotnost u odnosu susret 1. kola u kojem je Budva pobijedila Sloveniju koja je u zadnje dvije četvrtine skoro pa „nestala” iz bazena. Taj su dio igre Budvani naime dobili 5:1, te na kraju slavili s tri gola prednosti, (13:10).

U Zagrebu je, u subotu, u bazenu Svetice gost iz Korčule, momčad KPK zasluženo pobijedila Medveščak. Završilo je 16:14 za goste, ali krajnji rezultat malo zavarava. Korčulani su naime bili puno bolji, vodili cijelu utakmicu i to uvjerljivo, od 4:1 preko 10:5 pa do 15:9 početkom posljednje četvrtine. Do kraja je domaćin uspio tek ublažiti poraz.

Već u utorak (3. X.) će se u A1 ligi odigrati još jedna utakmica hrvatskih klubova. U Zadru će domaćin dočekati OVK Split (bivši OVK POŠK). Ova se utakmica igra tek tada jer se od četvrtka do nedjelje, (28. IX. – 1. X.) na bazenu u Višnjiku igrao završni turnir Hrvatskog kupa za mlađe juniore.