REZIME 6. KOLA – Završeni turniri Beogradu i Zagrebu

Završeno je 6. kolo Premier lige. Posljednjim utakmica turnira u Beogradu odnosno Zagrebu, oprostili smo se od regionalnog klupskog nadmetanja za ovu kalendarsku godinu, budući da je sljedeće ‘okupljanje’ predviđeno za sredinu 1. mjeseca 2023. Za oproštaj od ove godine, odnosno od turnira na Banjici i uz Savu, favoriti su manje-više bez većih problema došli do novih pobjeda.

Rutinski Novi Beograd

U Zagrebu je Novi Beograd doista rutinski svladao Mornar BS. Razlika u kvaliteti ova dva sastava je jednaka on u njihovom bodovnom saldu. Trener Gocić je dao prvi put na zagrebačkom turniru priliku Gruzijcu, ljevaku Niki Šušiašviliju. Cijelu je utakmicu branio Radoslav Filipović, a u ekipi uopće nije bilo Angelosa Vlachopoulosa. Očito, malo odmora. čak 14 razlike na kraju za Novi Beograd govori sve o utakmici.

Marcelićevih 17 obrana

U hrvatskom dvoboju Mladosti i Jadrana uz Savu, slavio je očekivano splitski sastav. Junak utakmice bez dvojbe je vratar Jadrana, igrač ponikao u Mladosti, Ivan Marcelić koji je utakmicu dočekao sa čak 17 obrana!Jadran je inače pobjedu osigurao u biti tek u zadnjoj četvrtini. Splićani jesu vodili cijelu utakmicu, ali je Mladost pružila i više no dobar otpor, te su tri četvrtine bili uglavnom na gol-dva zaostajanja. Splićai su poveli osjetnije pred kraj druge četvrtine (7:4), ali se Mladost potpuno vratila u igru u zadnjim minutama treće dionice smanjivši na 7:6 i 8:7. Malo mirniji ulazak u zadnju četvrtinu Jadranu je osigurao kapetan Anđelo Šetka golom za 9:7, u situaciji s igračem više. U zadnjih 8 minuta utakmice je Jadran ‘otišao’ na 4 gola prednosti i to je bio ključ pobjede.

Novi poraz Solarisa

U završnoj utakmici zagrebačkog turnira, Šabac je mirno i uvjerljivo nadvladao i savladao šibenski Solaris koji je tako turnir uz Savu završio s trećim porazom, a dosad Sunčani imaju ukupan omjer 0-5, te će se vrlo teško ‘odlijepiti’ s dna tablice.

Partizan u završnici ‘slomio’ Primorac

U Beogradu su Kotorani i treću uzastopnu utakmicu odigrali s padom u zadnjoj četvrtini. Naime, Primorac je tri četvrtine protiv Partizana bio u najmanju ruku ravnopravan suparnik, ako ne i bolji. Rezultatski definitivno. Uostalom, nakon tri četvrtine je Primorac imao vodstvo 4:2. U utakmici u kojoj je bilo malo golova, ovo je ‘mirisalo’ na pobjedu crnogorskog sastava ili u najmanju ruku remi. Međutim, valja ipak naglasiti i da Primorac pune zadnje dvije četvrtine nije postigao niti jedan pogodak!? Posljednji gol na utakmici Kotorani su postigli u zadnjim sekundama druge dionice (Gopčević za 4:2).S takvim brojkama teško se nadati dobrom rezultatu, čak i kada je cijela treća četvrtina protekla u potpunosti bez golova na obje strane. No, zato je u završnoj etapi, Partizan postigao četiri gola (Smiljević, Miloš, Mušikić i Trtović u zadnjim sekundama iz kontre) i na kraju slavio 6:4.

Radnički bez milosti

Još je jedna crnogorska momčad poražena u Beogradu. Jadran iz Herceg Novog je s lakoćom izgubio od kragujevačkog Radničkog koji je tako ovaj turnir završio na prvom mjestu, sa sve tri pobjede. Za njih je osobito bitna dakako ona subotnja protiv Jug Adriatic osiguranja. Radnički je lagano i uvjerljivo stigao do nova tri boda, dopustivši si luksuz izgubiti zadnjih 8 minuta koje je Jadran (HN) dobio 3:0, ali budući da je na kraju treće bilo čak 12:5, sve je bilo završeno već tada.

Jugaši svladali Zvezdu

Hrvatski prvak je za oproštaj od Beograda i turnira, pobijedio domaćina, Crvenu zvezdu 13:10. U biti, umnogome je sve odlučeno ili utakmica determinirana prvom četvrtinom. Nije poanta samo u tome što su Gospari tu dionicu dobili čak 5:1, koliko šti su uz sve Beograšani ostali bez čak dvojice igrača u rotaciji. Jako rano su, u 4. i 8. minuti isključenje s pravom zamjene dobili Baničević, pa Marković, a ostati u ranoj fazi utakmice bez čak dvojice igrača i igrati protiv jugaša… nije baš idealno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *