Kadrovske promjene u Vojvodini, a Jugu AO trofej Kupa

Obje regionalne lige, Premier i A1 miruju do prvog mjeseca sljedeće godine, odnosno regionalni su ligaši završili s utakmicama ovih liga što se tiče kalendarske 2022. godine. Međutim, to ni u kojem slučaju ne znači da nema noviteta, različitih zbivanja u klubovima.

U novosadskoj Vojvodini bilježimo kadrovske promjene kojih i nema baš malo. Marko Ćuk, dosadašnji direktor Vojvodine podnio je ostavku, a došlo je i do promjene prvog trenera. Dosadašnjeg glavnog stratega Miroslava Bajina zamijenio je Jovo Popović, inače svojedobno trener gruzijske reprezentacije. Nadalje, igrač Petar Kasum je raskinuo ugovor s Novosađanima, a karijeru će nastaviti u turskom prvoligašu, Galatasarayu iz Istanbula.

U Hrvatskoj je pak odigran 31. nacionalni kup koji je osvajanjem trofeja okončao dubrovački Jug AO. Jugaši su u finalu završnog turnira odigranog u Zagrebu svladali uvjerljivo splitski Jadran 10:5. Za jugaše je to 15. naslov pobjednika Kupa. Prethodno je Jug AP u polufinalu pobijedio Mladost, 12:9 dok je Jadran bio bolji od šibenskog Solarisa, 13:8.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *