Promjene trenera i pripreme reprezentacija

Ovo doba godine, gotovo pa uobičajeno je predodređeno za mirovanje u bazenima, barem što se tiče nacionalnih nadmetanja. Slično uostalom kao i u obje naše regionalne lige u kojima će se natjecanje nastaviti u drugoj polovici prvog mjeseca u 2023. godini.
Posljednje ovogodišnje nacionalno natjecanje na područjima koje ‘pokriva’ i RVL, bio je Kup Crne Gore kojeg je 22. XII. osvojio Jadran iz Herceg Novog pobijedivši u finalu odigranom u Podgorici, Primorac iz Kotora 10:6.

Pa ipak, nije baš da će i ovi praznični dani biti posve lišeni vaterpola. Ovo je naime doba koje koriste treneri seniorskih reprezentacija za pripreme. Tako će reprezentacija Srbije 25. XII. otputovati na pripreme i dva turnira u SAD u kojima će boraviti sve do 3. I. 2023.
U Zagrebu će se pak od 27. do 29. XII. na zajedničkim pripremama okupiti reprezentacije Hrvatske i Crne Gore, te i odigrati službenu prijateljsku utakmicu, 28. XII.

U međuvremenu, pratimo dakako i zbivanja u klubovima-regionalnim ligašima, gdje je bilo proteklih dana, tjedana određenih kadrovskih izmjena i to na mjestu trenera. Nakon novosadske Vojvodine početkom XII. mjeseca, još su dva kluba prije 10-ak dana (oba u Hrvatskoj) promijenili stručnjake na klupi.
Splitski Jadran, doprvak Hrvatske je nakon izgubljenog finala nacionalnog kupa protiv Juga AO, sporazumno raskinuo suradnju s prvim trenerom Milom Smodlakom. No, legendarni nekadašnji centar ostaje raditi u Jadranu, kao trener mlađih uzrasta. Za novog je trenera Splićana imenovan Jure Marelja, dotadašnji prvi strateg šibenskog Solarisa. Iza Marelje su već dvije odrađene utakmice na klupi jadranaša i uvjerljive pobjede (u Prvenstvu Hrvatske protiv Medveščaka 24:4 i u Ligi prvaka protiv Dinama iz Tbilisija 21:7).
Jasno, odlazak Marelje u Split značio je automatski i upražnjeno mjesto glavnog trenera Solarisa. Zasad je na tom mjestu (možda i ne samo privremeno) Denis Seferović, prijašnji pomoćnik Jure Marelje u klubu iz Crnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *