OVK Split zaustavio Medveščak u Zagrebu

Nema kraja iznenađenjima u A1 ligi, očito do zadnjeg kola i zadnje utakmice. Naime, u zaostaloj utakmici 10. kola A1 lige, skupine A (Zapad), a ujedno pretposljednjoj utakmici cijelog prvog dijela sezone, OVK Split je slavio u bazenu Svetice protiv zagrebačkog Medveščaka boljim izvođenjem peteraca (11:9).

Utakmica je većinom bila izjednačena, ali je domaćin uspio ipak ući u zadnju četvrtinu s dva gola prednosti (9:7). U ovakvim utakmicama, solidna prednost. Samo, imali su Zagrepčani i ne baš maleni problem. U trećoj su četvrtini, sredinom te dionice, u jednoj minuti ostali bez Šimunovića i Ljepave zbog tri osobne pogreške. U zadnjoj četvrtini je treće isključenje dobio i Gavranić. Kada dodamo da su igrali bez Reichela (odrađivanje kazne crvenog kartona), to pretpostavlja značajniji manjak rotacije iskusnijih igrača. Gosti iz Splita su u zadnjoj četvrtini uspjeli izjednačiti, izboriti peterce, a na kraju i dva boda.

Ovakvim ishodom ZG utakmice, dodatno se još intrigantnijim čini nedjeljni dvoboj u Korčuli. Naime, ono za što je postojala manja vjerojatnost (kiks Medveščaka), otvara šansu više Zadru 1952 da pobjedom u Korčuli u zadnjem kolu ‘skoče’ s 4. na 2. mjesto. Odmah iza kotorskog Primorca.

Tko zna što nam još, kakvo uzbuđenje donosi vaterpolska nedjelja u bazenu Gojko Arneri u Korčuli.