Regionalna liga za mlađe juniore – sažetak 2. dana

U Novom Sadu je u petak završen i drugi dan natjecanja Regionalne vaterpolske lige za uzrast mlađih juniora, odnosno igrača rođenih 2007. i mlađi. Na turniru nastupaju po tri najbolje mlađejuniorske momčadi iz prvenstava Hrvatske, Srbije i Crne Gore, plus reprezentacija Slovenije. No, Slovenci se natječu izvan konkurencije jer u njoj nastupaju petorica igrača rođenih 2006. ili godinu dana stariji od konkurencije.

Ukupno dakle, kako smo naveli i u prethodnoj objavi, 10 momčadi podijeljenih u dvije skupine od po 5 sastava. Prve dvije iz svake grupe će međusobnim ‘križanjem (A1 – B2 odnosno B1-A2) igrati u polufinalu. O daljnjem će plasmanu na isti način odlučivati 3. i 4. iz svake skupine, dok će petoplasirani iz svake skupine međusobno igrati za ukupno 9. mjesto.

U petak je odigran tako derbi u A skupini između Jug Adriatic osiguranja i Šapca, a to je i prva utakmica u kojoj dosad nije bilo pobjednika, budući da je završilo neodlučeno, 8:8. U trećoj je četvrtini Šabac slavio čak 6:2, te su doprinijeli uzbuđenju u zadnjoj dionici. U njoj su, pola minute prije kraja mladi Dubrovčani još vodili (8:7), da bi 32 sekunde prije kraja iz peterca poravnao za Šabac, Andrej Mićić.

Jug Adriatic osiguranje i Šabac su poravnati na vrhu s po 5 bodova iz tri utakmice, ali Šabac ima za 3 gola bolju gol-razliku.

U ovoj su grupi prethodno istog dana slavili i Šapčani i Dubrovčani. Momčad Šapca je slavila protiv Zadra 1952, 12:8 zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu. Na pola utakmice je bilo 6:6, a tada dvije četvrtine po 3:1 za ekipu iz Srbije.

Jugaši su pak svladali kotorski Primorac 10:8 uz 4 gola najboljeg strijelca, Petra Kulaša.

U B grupi je malo veća ‘gužva’ pri vrhu. Nakon tri odigrane utakmice po 6 bodova imaju Primorje EB i Jadran Herceg Novi, ali odmah iza njih, s dva boda manje je beogradski Košutnjak.

Upravo su u petak, mladi Riječani slavili protiv beogradskog Košutnjaka, dosta uvjerljivo, 17:13. Najbolji pojedinac susreta bio je centar Viktor Tončinić s čak 6 golova. Riječ je inače o mladiću koji već igra i za prvu momčad kluba s Kantride. Novljani nisu imali težak posao protiv novosadske Vojvodine, budući da je završilo 14:4 za Crnogorce.

A kada smo kod Crne Gore, nacionalni su derbi u Novom Sadu odigrali Budva i Primorac. Slavili su Kotorani, 10:4 i to nakon što su u drugom dijelu utakmice postigli 6, ali za njih puno bitnije, primili samo 1 gol u zadnje dvije četvrtine.