A1 – Valis osvojio 2. mjesto i osigurao razigravanje

Utakmicama 3. kola četvrtog završnog kruga turnira ili ukupno susretima 11. kola, na turnirima u Beogradu odnosno Zrenjaninu, završena je A1 liga za sezonu 2022./23. Točnije, onaj daleko najveći dio jer ostaje još za odigrati dvije utakmice razigravanja za ostanak/ulazak u Premier ligu. To su susreti između drugoplasiranog iz A1 lige i pretposljednjeg iz ovosezonske Premier lige. Što se A1 lige tiče, i taj smo odgovor definitivno dobili u nedjelju (19. II.). Valis iz Valjeva je osvojio drugo mjesto i ide u borbu za ulazak u elitu. Podsjetimo, ondje se vratila ekipa Primorja EB iz Rijeke koja je to osigurala subotnjom pobjedom, u derbiju protiv Valisa.

TURNIR U BEOGRADU

Valisova viza

Pobjedom nad Zadrom 1952, Valis je kako smo naveli osvojio drugo mjesto u ligi, osigurao vizu za nadmetanje za ulazak u Premier ligu. Valisu je isto uspjelo (2. mjesto u A1) i prošle sezone.U zadnjem beogradskom kolu, nisu imali osobitih problema protiv Zadra 1952. Nije se takvo što niti dalo za očekivati. S jedne strane momčad iz vrha, a na drugoj posljednji sastav lige. Tako gledano, puno je lakše i shvatiti rezultat, (13:4) u korist Valjevčana.

Vukovi iskoristili riječko opuštanje

Pobjednik A1 lige, Primorje EB doživjelo je nakon 10 uzastopnih pobjeda, prvi poraz. Bolji su bili Vukovi iz Beograda. Ovakvo što se dalo i za očekivati. Primorjaši su svoje za ovu sezonu u A1 ligi učinili u prethodnih deset briljantno odigranih kola u kojima su odreda slavili. U subotu navečer su svladali Valis u derbiju kojim su potvrdili prvo mjesto, ta da ova utakmica zapravo za njih nije imala nikakav rezultatski značaj. Nije čak ni za Vukove jer su oni igrali nakon Valisa koji je prethodno slavio, tako Beograđani nisu mogli dalje, više od drugog mjesta.U pukoj igri za prestiž, Vukovi su bolje otvorili susret (3:1), te je u dobroj mjeri to vodstvo bilo ono koje ih je ‘vodilo’ pobjedi. Iako, valja spomenuti da je samo 4 minute prije kraja ipak bilo i neodlučeno, 9:9. Završilo je na koncu pobjedom Vukova, (11:9).

POŠK dvostruko bolji od Naisa

Splitski POŠK je učvrstio ili potvrdio svoj konačan plasman u sredini tablice ili 6. mjesto. U srazu dva do ovog kola bodovno izjednačena sastava, POŠK je i s 11 igrača bio dvostruko bolji od suparnika što najbolje kazuje rezultat, (16:8). U velikoj je mjeri prva četvrtina determinirala konača ishod. Tu su dionicu naime Splićani dobili 6:1. Najbolji pojedinac susreta bio je mladi splitski ljevak, Vito Janković koji je postigao 5 pogodaka.

SKUPINA U ZRENJANINU

Novosađani bolji od Korčulana

Zanimljiva utakmica, ali s aspekta kretanja rezultata i učestalih, velikih obrata. Momčad KPK je sjajno krenula u utakmica povela 4:0 nakon prve četvrtine. Vojvodina je u drugoj dionici uzvratila gotovo istom mjerom, 3:0, da bi poravnali na 4:4 početkom treće dionice. Izjednačen je rezultat bio sve do minutu i pol prije kraja, (11:11) kada su u finišu utakmice Novosađani golovima Bogdana Brešćanskog i Dragoljuba Rogača ostvarili pobjedu, (11:13).

Domaćinu za kraj tri boda

Domaćin ovog turnira, u svojoj je posljednjoj utakmici uknjižio tri dosta lagano ostvarena boda. Kotorski Cattaro nije pokazao snagu ili raspoloženje za dostojniji otpor. Dvije minute prije kraja druge četvrtine bilo je već 8:1 za Proleter, tako da je utakmica umnogome izgubila na mogućoj čari neizvjesnosti. Završilo je uvjerljivo pobjedom Zrenjaninaca, (4:15).

Čak 35 golova Medvjeda i Budvana

Za utakmicu s najviše golova zadnjeg dana nadmetanja, pa i u zadnjoj utakmici uopće, potrudili su se Medveščak – Budva (16:19). Revija s 35 golova u kojoj je Budva konstantno imala visoku prednost koja je uostalom začeta u prvoj četvrtini kada je crnogorska momčad povela čak 6:1. Doduše, do kraja te iste četvrtine Zagrepčani su se solidno vratili, na 4:6. Jednostavno, to je bila takva utakmica. Vratari na ‘streljani’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *