Zadar je domaćin 4. turnira A1 lige

Zadarski bazen u Višnjiku, od četvrtka do nedjelje odnosno od 9. do 12. ovog mjeseca mjesto je malog regionalnog vaterpolskog summita. U Zadru će se naime u navedenom terminu odigrati 4. turnir regionalne A 1 lige, skupina A. Podsjetimo, riječ je o skupini koju čine 4 hrvatska kluba (Zadar 1952, KPK, Medveščak i OVK Split), 3 crnogorske momčadi (Primorac, Cattaro i Budva), te reprezentacija Slovenije. Ovo je ujedno i posljednji turnir u ovoj skupini, posljednje utakmice ovog dijela natjecanja. Dakako, nismo zaboravili još i na obvezu hrvatskih klubova koji imaju za odigrati dva kola međusobnih utakmica, a koje su na rasporedu 18. i 25. XI.

U Zadru će biti zanimljivo pogledati je li kotorski Primorac zadržao vrhunsku formu, jesu li spremni nastaviti briljantan niz omjera pobjeda i poraza koji je trenutačno 10-0! Kotorani su praktički osigurali prvo mjesto budući da imaju 12 bodova prednosti pred drugoplasiranim KPK i 15 bodova ili točno dvostruko više od trećeplasiranih Zadrana, pa bi neko manje opuštanje možda moglo biti djelomično shvatljivije.

Jednako bi mogla intrigirati i Slovenija, jedini sastav u A1 ligi koji nastupa kao reprezentacija. Slovenci su na prethodnom turniru u svom Kranju u tri utakmice ubilježili dvije pobjede, te se približili na samo bod zaostajanja za OVK Split. Dosta bi zanimljiv mogao biti baš njihov međusobni ogled koji je na rasporedu u subotu poslijepodne.

Sigurno da ni Cattaro neće baš sjediti prekriženih ruku, odnosno jasno da je i drugom, mlađem kotorskom klubu stalo pomaknuti se malo više na tablici. Sve u svemu, čekaju nas po svemu sudeći četiri zanimljiva, uzbudljiva dana vaterpolom ispunjena u Zadru.