RVL do 14, sažetak trećeg dana – U finalu Šabac i Jadran HN

Subota u šibenskoj Crnici na turniru najboljih 10 klubova Regionalne lige za uzrast do 14 godina donosio je dva raspleta. Prvo po skupinama, utakmicama posljednjeg 5. kola, a onda poslijepodne i navečer susretima borbe za konačan poredak.

U skupini A prva dva mjesta su suvereno osvojili beogradska Banjica i Jadran iz Herceg Novog, te se time plasirali u polufinale. U B skupini su to učinili splitski Jadran na prvom odnosno Šabac na drugom mjestu. Zanimljivo, kasnije će se ispostaviti, u subotnju večer, da su upravo te drugoplasirane momčadi iz obiju skupina postali – finalisti cijelog turnira!

Posljednje kolo po skupinama nije ponudilo neka veća iznenađenja, pa čak ni ono da je posljednjeplasirana Budva svladala Jadran iz Splita 14:10 (Luka Dragović 6 za pobjednika). Naime, ovaj rezultat nije niti pomaknuo Budvu s posljednjeg mjesta, niti Jadran s prvog.

U A skupini je Banjica suvereno dobila zagrebački Medveščak 17:10 (Luka Anđelić 7 za Beograđane). U istoj je skupini Valis svladao POŠK 1937 s dva gola razlike, 13:11, dok je Šabac u B skupini svladao Budućnost, 11:7.

Slijedili su poslijepodnevni i večernji sati, trenuci za ‘križanje’ sastava iz A i B skupine.

Jedno je mjesto već odlučeno, ono zadnje odnosno deveto. U srazu posljednjih iz obje skupine, Budva se pokazala boljom od splitskog POŠK-a 1937 pobijedivši 15:11.

U borbi za poredak od 5. do 8. mjesta, peterci su odlučivali pobjednika u hrvatskom sučeljavanju Medveščaka i Solarisa. Bilo je 8:8 nakon četiri dionice, ali u ‘ruletu peteraca’ boljim su se pokazali Zagrepčani, ukupno 12:9.

U drugom paru poretka od 5. do 8. mjesta, Budućnost je u za sebe ugodnu prošlost smjestila valjevski Valis, 13:6. Bilo je 5:2 nakon prve dionice, a nakon treće 9:3.

Slijedila su uzbuđenja polufinala. Šabac je sjajno odigranom zadnjom četvrtinom svladao beogradsku Banjicu, 15:12. Prvu je četvrtinu dobio beogradski sastav 4:2, ali istom mjerom, istim rezultatom uzvratio je Šabac. U poluvremenu – egal, 6:6. Isto je bilo i nakon treće četvrtine, samo su brojke malo drukčije – 9:9. A onda u četvrtoj, puno bolji Šapčani koji tu dionicu dobivaju 6:3 i zasluženo odlaze u finale. Banjici nije pomogao sjajan dan Luke Anđelića koji je i drugu utakmicu uzastopno postigao 7 golova. Imao je i Šabac svojeg ‘snajperista’ u Miroslavu Jakovljeviću s 5 pogodaka.

Drugo polufinale nije donijelo ni privid takve neizvjesnosti. U dvoboju dva Jadrana, iz Splita odnosno Herceg Novog, bolji su bili Novljani. Puno bolji, pobijedivši 15:7. Pred kraj druge četvrtine, dvije minute prije poluvremena je bilo 6:0 za Jadran iz Herceg Novog.

Početak kraja ove priče. Finale između Šapca i Jadrana iz Herceg Novog na rasporedu je u nedjelju, s početkom u 12.30 sati.