Mlađejuniorski turnir RVL u Novom Sadu

U Novom Sadu je utakmicama 1. kola počeo turnir Regionalne lige za mlađe juniore odnosno igrače do 16 godina. Na turniru sudjeluje 9 klubova i jedna reprezentacija, nacionalna momčad Slovenije, ali izvan konkurencije.

Sastavi su podijeljeni u dvije skupine, pa tako grupu A čine – Jug Adriatic osiguranje, Budva BR, Primorac iz Kotora, Šabac i Zadar 1952. U B skupini su – Jadran iz Herceg Novog, Košutnjak Beograd, Vojvodina Novi Sad, Primorje EB Rijeka i reprezentacija Slovenije.

Prvog dana natjecanja, najuzbudljiviji odnosno najneizvjesniji susret bio je onaj u skupini A između Budve BR i Zadra 1952, a koji su dobili mladi Crnogorci, 16:15. U tri četvrtine poprilično izjednačene utakmice, Budvani su poveli u zadnjoj dionici 16:13, ali Zadrani nisu odustajali. Uspjeli su smanjiti minutu prije kraja na 16:15, te učiniti finiš dramatičnim. Po 6 su golova postigli Ognjen Moračanin za pobjednika odnosno Karlo Ražov za Zadrane. Budvanima je to inače bio prvi od dva susreta u istom danu.

Naime, u četvrtak u večernjim satima, Budva je igrala i protiv još jednog hrvatskog kluba, Jug Adriatic osiguranja. Dubrovčani su bili bolji pobijedivši 13:9. Zanimljivo, i u ovom je susretu jedan pojedinac dao 6 golova, Maroje Šušić za male Gospare.

U ovoj je grupi još Zadar 1952 pobijedio kotorski Primorac 11:6 (Karlo Ražov opet 6 golova za pobjednika). Kotoranima je to bo drugi poraz u danu, budući da su ranije izgubili i od Šapca, 16:11. Slaba je vjerojatno utjeha Primorcu da su imali najboljeg strijelca utakmice u Andriji Roganoviću (7 golova).

U skupini B, dvije je pobjede ubilježilo riječko Primorje EB i to poprilično uvjerljivo. Prvo novosadsku Vojvodinu 18:6, nakon 7:0 u prvoj četvrtini. Ne morate ni pitati, i ovdje imamo jednog šesterostrukog strijelca, a to je za Riječane jasno Borna Margitić. Primorjaši su izvan konkurencije dobili i reprezentaciju Slovenije, 20:12. Bila je to i utakmica s ukupno najviše golova, dok su najbolji strijelci bili, za Sloveniju Tim Kačič, jasno i opet 6 golova, da bi za Riječane najubojitiji bio Len Dujmić, 7 pogodaka. Valja samo dodati da su Slovenci imali samo 9 igrača u zapisniku, dakle brojčano ozbiljno limitirani.

Domaćinima, mladim momcima iz Vojvodine nije baš najbolje krenulo jer ih je dobio i beogradski Košutnjak, vrlo uvjerljivo, 18:3 (Luiggi Canela 5 za pobjednika).

Vrlo su čvrstu utakmicu odigrali Jadran iz Herceg Novog i Košutnjak, na koncu koje je slavila crnogorska momčad 8:6.