A1 LIGA Sažetak 1. dana u Kranju

U slovenskom gradu Kranju u petak je počeo, nakon Kotora i Budve, već treći turnir A1 lige, skupine A ili Zapad. Iznenađenja nije bilo, ali jest utakmica s obiljem golova.

Nezadrživi Primorac

Dani prolaze, odmiču utakmice, ali jedno se ne mijenja. Nesmiljena žestina kojom kotorski Primorac ‘melje’ sve svoje suparnike u A1 ligi. U prvoj utakmici u Kranju, Primorac je svladao Budvu čak 23:6! Pobjeda kotorskog sastava nije neočekivana, u konačnici već je 8. uzastopna, ali nakon prve četvrtine nije bilo za očekivati baš toliku razliku. Prvih osam minuta je Primorac naime dobio minimalno (3:2). No, u drugoj četvrtini je slijedio uragan – 8:0 za Primorac samo u ovoj dionici.

Istina da je Primorac imao ukupno 6 peteraca (5 iskorištenih), ali i bez kaznenih udaraca, konačnih 17 golova razlike je vrlo visoka pobjeda. U pogocima je prednjačio Nikola Marković koji je postigao 7 golova (2 iz peteraca).

Druga pobjeda Slovenije

Domaćin, odnosno reprezentacija Slovenije baš kako smo dali za nagovijestiti, došla je do druge pobjede. Nad istom momčadi koju su dosad već jednom svladali. U Kotoru su slavili protiv Cattara (15:12), a sada protiv istog suparnika još malo uvjerljivije – 17:9. Cattaro niti jednog trenutka nije niti izjednačio, a kamoli nešto više. Velikih su problema gosti imali u realizaciji igrača više. Odnosno 4 od 16 nije baš omjer s kojim se mogu osvajati bodovi, pobjeđivati. Već sredinom druge četvrtine nakon vodstva Slovenaca 6:2 bilo je očito da će tri boda ostati u Kranju.