Premier liga – sažetak 3. kola

Iznenađenje kola u Zagrebu

Nismo trebali dugo čekati na prvi iznenađenje dosadašnjeg dijela natjecanja u Premier ligi. U 3. kolu se za takvo što pobrinula momčad Mladosti. Žapci su u ‘hrvatskom klasiku’, susretu Mladost – Jug Adriatic osiguranje, iznenadili i svoje i suparničke navijače. Prve ugodno, druge dosta šokantno, s neugodnim prizvukom.

Mladostaši su boljim izvođenjem peteraca svladali jugaše. Za Gospare je to ujedno i drugi poraz petercima u ovom tjednu, nakon poraza i u Ligi prvaka od Olympiacosa u Ateni.
Na bazenu uz Savu smo gledali vrlo izjednačen i ravnopravan vaterpolo u kojem je istina domaćin vodio kratko, samo jednom (4:3 u prvoj četvrtini). No, jednako tako niti gost se nije uspio ‘odlijepiti’ od vjernih pratitelja mladostaša. Tek jednom, koncem druge i početkom treće četvrtine, kada je Jug Adriatic osiguranje povelo s četiri gola razlike (9:5 i 10:6), učinilo se da je to prijeloma trenutak. Ostalo je samo na onomu – učinilo se.
Mladostaši nisu odustajali, stalno su pritiskali goste, držali utakmicu ‘otvorenom’, da bi u zadnjih minutu i pol, centar domaćina Branimir Herceg s dva gola prvo smanjio (14:13), a zatim izjednačio (14:14), te ‘odveo’ utakmicu u raspucavanju peteraca.

U njima je Jurlina započeo s obranom šuta najboljeg jugaša, Rine Burića. Kod Gospara nije pogodio ni Amerikanac Daube (vratnica), dok su Zagrepčani svi bili precizni, za njihovu pobjedu i veliko veselje u Zagrebu.

Sunčani namučili jadranaše
Nije jednostavno bilo ni prvaku Hrvatske, splitskom Jadranu kod Solarisa u Šibeniku. Do dvije sekunde prije kraja treće četvrtine, rezultat doslovno u egalu – 8:8. U samoj završnici je Jadran pogodio za minimalno vodstvo, (9:8). U završnih osam minuta do izražaja ipak dolazi kvaliteta i širina momčadi trenera Jure Marelje, tako da bi konačnih 16:10 nekoga tko nije gledao utakmicu, moglo navesti na krivi zaključak. Pobjeda Jadrana zaslužena, ali nimalo ne i lagana.

Teško slavlje i Novljana na Kantridi
Niti prvak Crne Gore nije baš bio ‘na šetnji’ po Rijeci. Doduše, ono što je Jadranu iz Herceg Novom išlo ipak na ruku jest odlično otvaranje (3:0), a tri razlike su u još dva navrata ostvarili, ali uporni Riječani su se, poput simpatičnog filmskog psa Lassiea, stalno vraćali. Ujedno i solidno zagorčavali život jačem gostu.
Uoči zadnjih osam minuta bilo je ‘samo’ 2 razlike za goste, 8:6, ali onda Jadran (HN) u 5-6 minuta odlazi do čak 12:6.