Sažetak 3. dana turnira u Budvi

Iako na ovom mjestu, kako smo i u naslovu naveli, donosimo pregled 6. kola, u subotu je u Budvi na turniru A1 lige, skupina A (Zapad) dan ipak počeo utakmicom – 7. kola.

Slovenija priprijetila u završnici

Naime, u prijepodnevnim je satima odigrana jedna utakmica 7. kola, između reprezentacije Slovenije i Zadra 1952. Jedina nacionalna momčad u A1 ligi nije niti jednom vodila, ali je pred kraj susreta ipak zamalo iznenadila. Sredinom treće dionice je Zadar 1952 vodio 9:5, što je bila i najveća prednost. No, zadnjih 12 minuta Zadrani nisu postigli gol, a primili su tri. Sve do 9:8, tri minute prije kraja. Na nesreću Slovenaca, a sreću Zadrana mreže se više nisu tresle.

Golijada Primorca

U poslijepodnevno-večernjem dijelu Zadrani su teško poraženi, odnosno kotorski Primorac je vrlo uvjerljivo došao do još jedne pobjede koja Kotorane drži na vrhu tablice. U uvodu treće dionice bilo je čak 11:1 za Primorac, a golijada je okončana s 18:4.

Korčulani ‘drže korak’

Na vrhu tablice su dva kluba. Jedina dva koja su dosad neporažena. Uz Primorac tu je i KPK, a razlika je tek što su Korčulani odigrali utakmicu manje u odnosu na Primorac. Do pete pobjede je KPK došao preko domaćina turnira, sastava Budve. Ispostavilo se kako je druga četvrtina koju je KPK dobio 4:1 zapravo i presudila utakmicu, budući da su prva, kao i teća, te četvrta dionica završile bez pobjednika. Cijela je utakmica imala konačnog pobjednika u rezultatu – 8:5.

Medveščak spasio pobjedu

Zagrebački Medveščak je minimalnim rezultatom (10:9) pobijedio Cattaro. Medvjedi su cijelu utakmicu bila bolja momčad, te su i vodili s golom do tri pogotka razlike. Minutu i pol prije kraja treće četvrtine bilo je 9:6 za Zagrepčane, ali su tada nastali problemi kod sastava trenera Ivana Rukavine. Od onih s tri osobne čak trojice igrača (Ljepava, Šimunović i Gavranić), pa do najvećeg za hrvatski klub – Cattaro je uspio izjednačiti na 9:9, a do kraja su ostale još 4 minute tada. U preostalom vremenu, viđen je samo jedan pogodak, a taj je bio u kotorskoj mreži, za konačnih 10:9 u korist zagrebačkog kluba.

Druga pobjeda Splićana

Momčad OVK Splita je u posljednjoj utakmici subote uspjela postići ukupno drugu pobjedu u ovosezonskoj A1 ligi. Obje su bile upravo na budvanskom turniru. Sada je ‘stradalnik’ bila slovenska reprezentacija, a utakmica je bila podosta nalik onoj protiv Zadra 1952. Splitska je momčad kontrolirala utakmicu i rezultat od prve minute, da bi u zadnjih osam minuta ušli s vodstvom 12:9. Pet minuta prije kraja utakmice bilo je još uvijek +3 za OVK Split (13:10), ali Slovenija uspijeva smanjiti na 13:12 četiri minute prije kraja, te učiniti utakmicu dramatičnom. Ne baš dugo, jer mir su u splitske redove vratila dva brzinska pogotka za novo rezultatsko odvajanje na 15:12. Tri razlike je i konačan rezultat susreta, 16:13 za OVK Split.