Sažetak 4. dana turnira u Budvi

Završen je turnir, drugi po redu A1 lige, skupine A u Crnoj Gori, točnije Budvi. Turnir nakon kojeg imamo još samo jedan sastav koji ne zna za poraz, koji ima odreda samo pobjede. Sedam susreta – sedam pobjeda i sjajna gol-razlika, čak +86. Komplimenti idu na čast i adresu Primorca iz Kotora.

Primorac na turbo pogon

Upravo je nedjelja, posljednji dan budvanskog turnira donijela sraz dva neporažena sastava do tog trenutka; Primorca i KPK iz Korčule. Neizvjesnost, izjednačenost nije dugo trajala. Do sredine druge četvrtine (3:3), a onda kao da su Kotorani uključili turbo motore. Do kraja treće dionice je već bilo 9:4, ali zadnjih osam minuta… Dovoljno će biti ako samo navedemo rezultat te četvrtine – 7:1. Za konačnih 16:5.

Medveščak suvereno protiv Budve

Ne toliko uvjerljivo kao Kotorani protiv Korčulana, ali ipak također izrazito nadmoćno, Medveščak je slavio protiv Budve. Kakva će se utakmica gledati dalo se zaključiti već nakon prve četvrtine koju je zagrebački sastav riješio u svoju korist, 5:1. U biti, tu su prednost Medvjedi i očuvali do kraja (12:8). Bojan Car je sa 6 golova u pobjedničkim redovima bio i prvo ime utakmice.

Treća pobjeda OVK Splita

Najneizvjesnija utakmica nedjelje u Budvi bila je ona kronološki zadnja. ‘Sudar’ Cattara i OVK Splita (bivši OVK POŠK). Splićani su ostvarili treću pobjedu na turniru, po čemu će nadmetanje u Budvi sigurno pamtiti po lijepom jer prije dolaska u Crnu Goru nisu imali niti jednu pobjedu.

U utakmici Cattaro – OVK Split, momčadi su se stalno izmjenjivale u vodstvu, ali ono nikad nije bilo veće od gola razlike. Sve do minutu prije kraja, kada je pri vodstvu Splićana 9:8, sijevnula kontra OVK Split koja je okrunjena golom za 10:8. Sve što je Cattaro uspio učiniti bilo je ublažiti poraz 3 sekunde prije kraja za konačnih 10:9 u korist Splićana.