Hrvatski obračuni u A1 ligi

Vaterpolska subota će baš poput petka biti obilježena europskim klupskim kup natjecanjima. Od Lige prvaka do Eurokupa, ali to ipak ne znači baš da potpuno miruju i bazeni u RVL. Ove su subote na rasporedu dvije utakmice 2. kola u A1 ligi, obje u Hrvatskoj i između hrvatskih klubova. To dalje znači kako je riječ o skupini A, podskupina hrvatski sastavi.

Jedini otočki regionalni ligaš, bilo da je riječ o Premier ili A1 ligi, dakle KPK dočekuje u Korčuli momčad OVK Splita (bivši OVK POŠK, za one koji se još nisu naviknuli). Ove dvije momčadi su imale dijametralno suprotne startove u sezoni. Korčulani su prošle subote svladali Medveščak usred Zagreba, pa i poprilično uvjerljivo u pogledu igre, dok su ex-poškovci, sada igrači OVK Splita izgubili u utorak u Višnjiku, od Zadra 1952.

Druga će se utakmica odigrati u Zagrebu gdje će Medveščak i drugu utakmicu uzastopno biti domaćin, a u goste im dolazi sastav koji im je znao biti neugodan suparnik i prijašnjih sezona, Zadar 1952. Jedni osokoljeni pobjedom na startu sezone, drugi pak prepuni želje, ambicije pobjedom prebrisati gorak početni okus u ustima.