Zadrani ‘kobni’ za Splićane, pobjeda KPK u zadnjoj minuti

Nakon dvije subotnje utakmice 8. kola A1 lige, skupine A malo se izmijenio raspored hrvatskih momčadi na tablici. Točnije, KPK je ostao na drugom mjestu, ali je sada Zadar 1952 preskočio Medveščak i dospio na poziciju broj 3.

Uvjerljivi Zadar 1952

U Splitu je domaći OVK Split i treći put pokleknuo pred momčadi Zadra 1952. Nakon prijašnjih dvoboja u Zadru (A1 liga) i Šibeniku (kvalifikacije za Hrvatski kup), sada su učenici trenera Gorana Jovančevića slavili nad bivšim poškovcima odnosno OVK Split i u poljudskom bazenu. Ujedno, ovo je bilo i najlakše od sviju dosadašnjih utakmica. Barem za Zadrane.

Sudbonosna je na neki način bila druga četvrtina koju su gosti dobili 3:0, a budući da su iz prve četvrtine već imali prednost jednog gola (3:4), onda je malo jasnije kako je izgledala druga polovica utakmice. Samo su se jednom Splićani uspjeli približiti na 2 gola zaostatka (5:7), pred kraj treće četvrtine. Već je sredinom zadnje bilo 5 plusa za goste (5:10), a tako je i završilo. Mislimo na 5 golova razlike za Zadar 1952, odnosno konačnih 12:7 za Zadrane.

Neizvjestan derbi u Korčuli

Derbi 8. kola odigran je u Korčuli gdje je KPK dočekao Zagrepčane iz momčadi Medveščaka, iste one koje su svladali u glavnom hrvatskom gradu u 1. kolu, te navijestili vrlo dobru svoju sezonu. Sada su Medvjedi došli odlučni uzvratiti istom mjerom.

Dokazano ranim vodstvom 3:1 za goste sredinom prve četvrtine, a onda KPK uključuje ‘turbo-mlaznice’. U sljedećih 12 minuta odnosno do kraja druge četvrtine KPK ne samo što nije primio pogotka, nego su ih Korčulani dali čak četiri uzastopno. Veliki ne samo povratak, nego preokret – 5:3 na polovici utakmice.

Nisu ni Medvjedi rekli sve sa svoje strane, te su sada gosti uzvratili istom mjerom u trećoj četvrtini. Ne baš 4, ali postigli su 3 uzastopna gola za vodstvo Medveščaka, 5:6. U zadnju se četvrtinu i ušlo s prednošću gostiju od jednog gola, ali rezultatom 6:7.

U zadnjoj četvrtini apsolutna najveća neizvjesnost i najviše obrata. Korčulani ‘okreću’ od 6:7 do 8:7, da bi onda Medveščak učinio to isto, dva uzastopna gola od 8:7 do 8:9. Četiri minute do kraja, ljetošnje pojačanje iz talijanskog Triestea, Ivo Bego je poravnao na 9:9. Idemo iz početka, reklo bi se, samo što je minuta do kraja bitno manje. Baš kao i igrača Medveščaka jer su čak trojica morala zbog trećeg isključenja prijevremeni iz igre – Ljepava, Reichel i Sirovec.

Odluka je pala ipak prije peteraca, što su već mnogi pomislili kada se ušlo u zadnju minutu. Luka Vukić je s igračem više pogodio za 10:9 u korist KPK, ali… Ostalo je do kraja dosta (39 sekundi) sasvim dovoljno za jedan puni napad gostiju. Medveščak je uspio izboriti napad s brojčanom prednosti, ali je šut Šimunovića 10 sekundi prije kraja udario u blok Korčulana.